Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κοίτα ποιοι μιλάνε για κάθαρση... (vids)

Κοίτα ποιοι μιλάνε για κάθαρση... (vids)
Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 - 13:19

Οι αποκαλύψεις σχετικές με τον Μανώλη Πετσίτη συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς σε καθημερινή βάση. Με ένα ακόμα πρόσωπο να έρχεται στο προσκήνιο. Ένα ακόμα πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου. Τον δικηγόρο Νίκο Ανδρικόπουλο. Ο οποίος επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει οικονομική ευρωστία. Αυτός που μίσθωνε την περιβόητη, πλέον, «βίλα Πετσίτη», στη Βαρυμπόμπη, ως παρένθετος ενοικιαστής, καταβάλλοντας 1.850 ευρώ κάθε μήνα. Την περίοδο που ήταν κοντά στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Θοδωρή Κιτσάκο, παρέχοντας συμβουλές. Με τον Μανώλη Πετσίτη να έχει τακτικές συναντήσεις μαζί του, ως «εκπρόσωπος» του Μεγάρου Μαξίμου!

Βίντεο δείχνουν τον Πετσίτη σε περίοπτη θέση στο Μέγαρο Μαξίμου, δίπλα στον Νίκο Παππά, δύο βήματα πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα. Όποιος τα παρακολουθήσει θα έχει την αίσθηση πώς ανήκει στην ομάδα των στενών συνεργατών του Τσίπρα. Το βίντεο είναι από τη βραδιά του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. Μια βραδιά που στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν μόνοι οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού! Μεταξύ τους και ο Πετσίτης. Η κάμερα του βρετανικού Channel 4 εστιάζει πάνω στον Τσίπρα, που καλεί όσους είναι εκεί να πάει να παρακολουθήσεων την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Μεταξύ αυτών και ο Πετσίτης! Άρα δεν μπορεί να είναι ένας «εθελοντής ιδιώτης»!

Δίπλα στον Τσίπρα και τον Παππά τον Αύγουστο του 2014 όταν επισκέφτηκαν το Άγιο Όρος, τον ίδιο τον Ιανουάριο του 2015 στην επίσκεψη στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής! Πάντα κοντά. Κατά διαβολική σύμπτωση είναι και φορολογικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα των κυπριακών offshore του περίφημου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος είχε κάνει το μυστηριώδες ταξίδι με τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα, τάχα για να αγοράσουν «τρόφιμα και πετρέλαιο» από την Βενεζουέλα.

Όσοι ξέρουν καλά τι συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και τα ενδότερά του, πώς Πετσίτης, Κιτσάκος και Νίκος Παππάς αποτελούν την περίφημα «παρέα της Καισαριανής». Αποκαλύψεις που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που δεν σταματούν οι προσπάθειες να κουκουλωθούν οι θολές διαδρομές των χρημάτων και των σχέσεων του περιβάλλοντος Πετσίτη με την Κυβέρνηση! Πολλοί πιστεύουν πώς ο Νίκος Ανδρικόπουλος μέσα από αυτές τις παρέες που έκανε, κατάφερε να «χρυσές» δουλειές. Όλες αυτές οι αποκαλύψεις έχουν δημιουργήσει γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα Πετσίτη μοιάζει με «φωτιά» που θα «καίει» για πολύ καιρό και οι αναταράξεις που προκαλεί στο κυβερνών κόμμα δεν μπορούν να «σβήσουν» με τίποτα.

Πηγές από την Κύπρο συνδέουν τον Νίκο Ανδρικόπουλο με τον Αρτέμη Αρτεμίου, τον Κύπριο δικηγόρων των offshore εταιρειών. Διατηρεί πολύχρονη γνωριμία με τον υπουργό Νίκο Παππά, ενώ έχει εκπροσωπήσει εταιρείες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Με τον Νίκο Ανδρικόπουλο να είναι πλέον σε δύσκολη θέση μετά τη δημοσιοποίηση της σχέσης του με τον Μανώλη Πετσίτη που είναι στο στόχαστρο για τις «σκοτεινές» δραστηριότητές του. Όλα αυτά οδήγησαν σε έρευνες και ελέγχους. Με τον Ανδρικόπουλο να έχει δύο εταιρείες εκτός Ελλάδος (Κύπρο και Βουλγαρία). Οι έλεγχοι έδειξαν και μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς στο εξωτερικό, σε Ελβετία και Βρετανία. Επίσης οι έρευνες έχουν δείξει σημαντικά αύξηση των ατομικών του εισοδημάτων μετά το 2016, οι οποίες διαρκώς μεγαλώνουν κι άλλο. Τη διετία 2014-2015 ο Ανδρικόπουλος είχε βρεθεί με μεγάλες οφειλές στο ΙΚΑ, ο ασφαλιστικός φορέας προχώρησε σε κατασχέσεις λογαριασμών, οι οποίες άρθηκαν στην συνέχεια...

Οι έρευνες για τους λογαριασμούς του Πετσίτη στην Κύπρο φέρνουν στο... φως αδικαιολόγητα εμβάσματα χιλιάδων ευρώ! Με την Κυπριακή Αρχή για τον εντοπισμό του «βρώμικου» χρήματος να συνεχίζει το έργο της, όσον αφορά στον συμμαθητή του Νίκου Παππά, τον «Μανόλο του Παππά», όπως τον αποκαλούσαν σε Κουμουνδούρου και Μέγαρο Μαξίμου.

Ψάχνουν τα λεφτά σε Κύπρο, Λιχτενστάιν και Σιγκαπούρη

Την ίδια ώρα εντείνονται οι έρευνες για το δίκτυο εταιρειών του Λαυρεντιάδη που «φυγάδευσε» δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, αλλά και νέα στοιχεία για το πώς ο υπόδικος επιχειρηματίας «γύμνωνε» συστηματικά από περιουσιακά στοιχεία τη λιπασματοβιομηχανία ELFE, φεσώνοντας ταυτόχρονα τη ΔΕΠΑ, τις τράπεζες, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία! Τον Ιούνιο του 2014 ο Λαυρεντιάδης πήρε εκτάκτως 6,4 εκατ. ευρώ από το ταμείο της ELFE, αξιώνοντας την πρόωρη αποπληρωμή ομολογιακού δανείου που είχε χορηγήσει ο ίδιος στην εταιρεία (με πολύ ευνοϊκούς όρους) και το οποίο κανονικά έληγε μετά από τέσσερα χρόνια (στις 27.03.2018). Αξίζει να σημειωθεί πως το συνολικό ύψος του εν λόγω ομολογιακού δανείου ήταν 23,7 εκατ. ευρώ και είχε εκδοθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2011.

Για να μην κατηγορηθεί για τα φέσια της ELFE προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, αλλά και για το ότι έβαλε «δολίως» χέρι στο ταμείο της ELFE, ο Λαυρεντιάδης υποστήριζε έως και πρόσφατα πως ο ίδιος δεν έχει καμία ιδιοκτησιακή σχέση με τη λιπασματοβιομηχανία της Καβάλας. Αυτή η σαθρή δικαιολογία -που ακούσθηκε και προ ημερών κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της ELFE κατά της ΔΕΠΑ - έχει καταπέσει οριστικά.

Οι έρευνες των Αρχών απέδειξαν και τεκμηρίωσαν πως ο Λαυρεντιάδης είναι ο πραγματικός δικαιούχος μιας σειράς εταιρειών που συνδέονται με τη νομική οντότητα που είναι και ο ιδοκτήτης της ELFE. Συγκεκριμένα, μοναδικός μέτοχος (100%) της ELFE είναι η εταιρεία Sapphire Lamda Capital Συμμετοχων ΑΕ. Μοναδικός μέτοχος της Sapphire είναι η Diamond Lamda Capital SA. Ακολούθως, μοναδικός μέτοχος της Diamond Lamda Capital είναι η Golden Lamda Capital Ανώνυμη Συμβουλευτική Εταιρεία. Αυτή ανήκει στη Nikastero Trading Limited, την «αμαρτωλή» από την υπόθεση Proton Bank κυπριακή εταιρεία, διευθυντής της οποίας είναι ο Σωτηράκης Παναγιώτου, τον οποίο εκπροσωπεί φορολογικά στην Ελλάδα ο Μανώλης Πετσίτης!

Στοιχεία που διαθέτουν πλέον οι κυπριακές και οι ελληνικές αρχές δείχνουν πως πραγματικός δικαιούχος της Nikastero Trading Limited είναι το κοινωφελές ίδρυμα ΖVΜ Foundation Lichtenstein με έδρα το Λιχτενστάιν, του οποίου οι μέτοχοι είναι τα τρία παιδιά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Έτσι, λοιπόν οι διωκτικές αρχές έχουν αποδείξει αφενός πως η ELFE είναι ιδιοκτησίας Λαυρεντιάδη, αφετέρου πως αυτός κρύβεται πίσω από το πολύπλοκο αυτό εταιρικό πλέγμα που αποσκοπούσε να κρύψει τα ίχνη του.

Στη βάση εισαγγελικών εντολών οι συναρμόδιες υπηρεσίες ψάχνουν να εντοπίσουν το που βρίσκονται τα χρήματα που έχει στείλει ο Λαυρεντιάδης στο εξωτερικό. Αυτή η έρευνα σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση της ELFE, καθώς οι Αρχές έχουν στη διάθεση τους στοιχεία που τις οδηγούν στο συμπέρασμα πως μέσω της ELFE, αλλά και παρένθετων εταιρειών του Λαυρεντιάδη, όπως η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, η Revera Holdings και τα Λιπάσματα Νέας Καρβάλης, «ανακυκλώνονται» κάποια εκ των χρημάτων αυτών.

Το ερώτημα αυτό είναι επιτακτικό, δεδομένου ότι αν και σήμερα ο Λαυρεντιάδης έχει ανοικτές δικαστικές υποθέσεις για τα σκάνδαλα της Proton, της Alapis, της Νεοχημικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ωστόσο εμφανίζεται απρόθυμος να επιστρέψει τα υφαρπαγμένα ποσά, τα οποία έχει περίτεχνα φυγαδεύσει στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης