Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Βασικός πυλώνας ήταν και παραμένει ο Βαγγέλης Μαρινάκης»

«Βασικός πυλώνας ήταν και παραμένει ο Βαγγέλης Μαρινάκης»
Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 - 01:25

Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη μίλησε για την υποψηφιότητά της στον Δήμο Πειραιά με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη.

Η αρχηγός της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην τεράστια προσφορά του ηγέτη του Θρύλου Βαγγέλη Μαρινάκη στον Πειραιά, ενώ φυσικά μιλάει και για την απόφασή της να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της στο ένθετο «Κάλπη19» της εφημερίδας «Παραπολιτικά»:

Εχετε μια σπουδαία καριέρα στο γυναικείο πόλο τόσο σε ομαδικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

«Την τιμητική αυτή πρόταση μου την έκαναν ο Γιάννης Μώραλης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Αρχικά, όταν το άκουσα, αισθάνθηκα κάποιον φόβο, ωστόσο αποδέχτηκα αυτήν την τιμητική πρόταση, καθώς αποτελεί μια νέα πρόκληση για εμένα. Είναι ένας χώρος σχετικά οικείος για εμένα λόγω και της Σταυρούλας Αντωνάκου, της κουμπάρας μου, η οποία ως πρόεδρος του ΟΠΑΝ έχει παρουσιάσει αυτά τα χρόνια σημαντικό έργο και πολλές φορές έχουμε συζητήσει τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει. Η πρόσκληση αυτή είναι μια πρόκληση για εμένα και μια ευκαιρία για να προσφέρω στον Πειραιά μας αυτά που μου έχει δώσει όταν πρωτοήρθα εδώ, πριν από 10 χρόνια».

Πώς πιστεύετε ότι θα βοηθήσει η εμπειρία σας από τον πρωταθλητισμό την ενασχόλησή σας με τα κοινά;

«Οταν αγωνίζεσαι καθημερινά στον χώρο του αθλητισμού, θα πρέπει να είσαι πάντα σε εγρήγορση και, ταυτόχρονα, ως αρχηγός του Ολυμπιακού συνηθίζεις στην πίεση. Με αυτά τα δεδομένα έχτισα την επαγγελματική μου καριέρα και ως ομάδα έχουμε φέρει πολλές επιτυχίες. Αυτή είναι η «συνταγή της επιτυχίας» που ακολουθούμε στον Ολυμπιακό και σκοπεύω να την εφαρμόσω στην καινούργια μου ομάδα, τον «Πειραιά Νικητή», με στόχο να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες οι οποίες θα διασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις νέες γενιές».

Τι σημαίνει η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη τόσο στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό όσο και στα κοινά του Πειραιά;

«Ο βασικός πυλώνας από το 2014 μέχρι και σήμερα για τον «Πειραιά Νικητή» ήταν και παραμένει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ολοι βλέπουν ότι ο Πειραιάς από το 2014 έχει αλλάξει χάρη σε έργα τα οποία έχουν γίνει από τη σημερινή δημοτική Αρχή και με την προσωπική στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ και οι επιτυχίες του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αποδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τόσο την προσφορά όσο και την αγάπη του Βαγγέλη Μαρινάκη για την πόλη του Πειραιά και φυσικά για τον Ολυμπιακό. Από τη μια πλευρά, χάρη στην αμέριστη συμπαράστασή του, ο Ολυμπιακός ως σύλλογος σε όλα τα αθλήματα κατακτά τίτλους και διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Από την άλλη πλευρά, οι παιδικές χαρές, οι ανακαινίσεις γηπέδων, οι «Ημέρες Θάλασσας», το μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων, η προτομή για τον Νικηταρά, αθλητικές εκδηλώσεις, events και παρεμβάσεις οι οποίες έγιναν, βελτιώνοντας και αναβαθμίζοντας την εικόνα του Πειραιά, αποδεικνύουν ότι βλέπει τον Ολυμπιακό και τον Πειραιά σαν δύο παιδιά του, τα οποία δεν τα ξεχωρίζει».

Ποια θεωρείτε την πιο δύσκολη και την πιο σημαντική στιγμή σας στον αθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια;

«Η πιο δύσκολη στιγμή μου ήταν η αποτυχία της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είναι μυστικό ότι όνειρο για κάθε αθλητή είναι να εκπροσωπεί τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δύο φορές ήμασταν κυριολεκτικά ένα γκολ μακριά από αυτό το ταξίδι, αλλά, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε. Οσον αφορά τη σημαντική στιγμή μου, τα τελευταία χρόνια, αναλαμβάνοντας το βάρος της αρχηγού, συνειδητοποίησα ότι κάθε στιγμή που ζούμε είναι πολύ σημαντική και σύντομη παράλληλα, με τα πράγματα να αλλάζουν γύρω μας πολύ γρήγορα. Η πιο σημαντική στιγμή μου ήταν η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού μπροστά στον κόσμο μας, στο Παπαστράτειο. Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κάτι άλλο εκτός από την ομάδα μας και τους οπαδούς μας, με τους οποίους φτάσαμε στην κορυφή της Ευρώπης. Σήμερα είμαστε αθλητές, αλλά η ζωή υπάρχει και μετά τον αθλητισμό και ανοίγεται μπροστά μας. Η πρόταση που μου έκαναν ο Γιάννης Μώραλης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία για την κοινωνία του Πειραιά να γνωρίσει την κοπέλα που βρίσκεται πίσω από το σκουφάκι με το νούμερο 5 και ποιες αξίες αντιπροσωπεύει, εκτός από τον χώρο του αθλητισμού».

Διαβάστε επίσης