Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ό,τι έχω υποσχεθεί το έχω κάνει πράξη, μπορώ να σας κοιτάζω όλους στα μάτια» (vid)

«Ό,τι έχω υποσχεθεί το έχω κάνει πράξη, μπορώ να σας κοιτάζω όλους στα μάτια» (vid)
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 - 22:38

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (23/05) στο πάρκο Γεννηματά στα Καμίνια, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πραγματοποιεί την κεντρική του ομιλία ενόψει των δημοτικών εκλογών της Κυριακής (26/05).

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού μίλησε μεταξύ άλλων για την τεράστια προσφορά του ίδιου, αλλά και συνολικά του συνδυασμού «Πειραιά Νικητή» στα 4.5 χρόνια όπου έχει ορκιστεί, στην ακόμη μεγαλύτερη όρεξη για ακόμη μεγαλύτερα και περισσότερα έργα για το καλό των Πειραιωτών το επόμενο διάστημα.

Επίσης, αναφέρθηκε και σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, ενώ τέλος έκλεισε την ομιλία του με τον Ολυμπιακό, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «Οι μεταγραφές ήδη ξεκίνησαν με παιχταράδες, περιμένετε ανακοινώσεις από Δευτέρα», όπως σας ενημερώσαμε και προηγουμένως.

Αναλυτικά η ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεγάλη συγκέντρωση στα Καμίνια:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα που βρίσκομαι εδώ στα Καμίνια, στην αγαπημένη αυτή γειτονιά της οικογένειάς μου, του πατέρα μου που από τα παιδικά μου χρόνια έχω έρθει επανειλημμένες φορές. Το σχολείο μου ήταν εδώ κοντά και ήταν μια γειτονιά που είμαι συναισθηματικά δεμένος κι ήταν και μια γειτονιά που ξεκινήσαμε την προσπάθεια του «Πειραιά Νικητή» το 2014 εδώ στα Καμίνια. Καθώς επίσης και το πρώτο μεγάλο έργο που φτιάξαμε ήταν εδώ ακριβώς το γήπεδο που τόσο πολύ είναι χρήσιμο για τα παιδιά, για τα παιδιά των Καμινίων και για τις ομάδες της περιοχής.

Αυτό που θέλω να σας πω είναι το εξής. Όταν πριν από πέντε χρόνια που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, μια παρέα από εμάς, αυτό που μας ενώνει είναι η μεγάλη αγάπη που έχουμε για την πόλη και το πάθος μας για τον Πειραιά μας και τον Ολυμπιακό μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλα τα σωματεία στον Πειραιά, το ξέρετε πολύ καλά οι φίλοι μας εδώ από κάτω, πόσο πολύ έχουμε σταθεί στο πλευρό τους και είναι κάτι το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα να βλέπουμε τις ομάδες του Πειραιά να προοδεύουν και να κάνουν πρωταθλητισμό σε ότι κάνουν σε όλα τα αθλήματα. Για αυτό ρίξαμε μεγάλη βάση σε ότι αφορά τα γήπεδα, τις παιδικές χαρές, τις πλατείες, τα κλειστά γυμναστήρια, τα πέντε επί πέντε, τα γήπεδα τένις, μια σειρά από έργα τα οποία έχουν σκοπό να προσφέρουν ότι δυνατόν είναι καλύτερο για τα παιδιά του Πειραιά μας. Για τα παιδιά εδώ στα Καμίνια.

Εγώ αυτό που ήθελα από εσάς είναι να έχουμε την συμπαράστασή σας σε αυτό τον έντιμο αγώνα που έχουμε δώσει. Έχουν τελειώσει οι μέρες, είναι άλλες δύο μέρες μέχρι την Κυριακή. Πρώτον θέλω να σας δω όλους αύριο στις 20:30 στο Πασαλιμάνι στο ρολόι στην κεντρική μας ομιλία. Πιστεύω ότι θα είναι μια γιορτή για τον Πειραιά και είναι πάρα πολύ όμορφο να σας δούμε όλους και να σας έχουμε κοντά μας.

Και είναι πάρα πολύ ωραίο να σας δούμε και να σας έχουμε κοντά μας. Και ξέρετε εκεί θα δοθούν και πολλές απαντήσεις για το τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα και πώς έχουν συμπεριφερθεί πάρα πολλοί παράγοντες της Κυβέρνησης στον Πειραιά μας. Είδαμε επίσης την περασμένη Κυριακή τι έγινε στο Πασαλιμάνι στην ομιλία του Πρωθυπουργού. Τον Πειραιώτη ξέρετε δεν μπορούν να τον κοροϊδέψουν εύκολα, έχει ένστικτο και έχει μάτια και βλέπει. Άρα, λοιπόν, σας καλώ να είμαστε όλοι μαζί εκεί. Επίσης, αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο δήμαρχός μας ο Γιάννης Μώραλης προσπάθησε μαζί με την ομάδα του και τους δημοτικούς συμβούλους να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στα πρώτα 4.5 χρόνια και λίγο παραπάνω από τότε που έχουμε ορκιστεί.

Έχουμε κάνει μία πολύ καλή δουλειά μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Γιατί αυτό που αναλάβαμε ήταν ένας δήμος με τεράστια προβλήματα, με τεράστια οικονομικά προβλήματα και παρόλο αυτά καταφέραμε σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί τα 4.5 χρόνια στο δημόσιο είναι σύντομο διάστημα, να νοικοκυρεύσουμε τα οικονομικά του δήμου και είναι η πρώτη φορά που μέσα από μία διαγωνιστική διαδικασία, από ευρωπαϊκά κονδύλια καταφέραμε να εισπράξουμε ήδη στα ταμεία του δήμου 83 εκατομμύρια, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουμε για αναπλάσεις, για ενίσχυση των ασθενέστερων στρωμάτων, καθώς επίσης και για την επιχειρηματικότητα.

Όταν, λοιπόν, αυτές οι αναπλάσεις, όπως έχουν ήδη ξεκινήσει στο Μικρολίμανο, όπως ήδη έχουν ξεκινήσει στον Άγιο Διονύση και θα συνεχιστούν, φέρνουν καινούργια κτήρια, νέες θέσεις εργασίας από ανθρώπους που θα δουλεύουν στον Πειραιά, θα μένουν στον Πειραιά και θα ξοδεύουν το μισθό τους στην τοπική οικονομία και όπως έχουμε διαπιστώσει μέχρι σήμερα και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό ο Πειραιάς είναι η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που τα τελευταία 4 χρόνια έχουν ανοίξει περισσότερες επιχειρήσεις, 700 σε αριθμό, από αυτές που έχουν κλείσει. Άρα, λοιπόν, ένα από τα μεγάλα στοιχήματα το έχουμε ήδη κερδίσει.

Τώρα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Όπως πολλοί από εσάς έχετε δει έχουμε φτιάξει μετά από πολλές ώρες εργασίας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια το οποίο είναι κοστολογημένο, είναι τεκμηριωμένο μπορεί ο καθένας από εσάς να δει τι θα γίνει στον Πειραιά τα επόμενα χρόνια, πόσο θα κοστίσουν τα έργα, αν μπορούμε να ανταποκριθούμε και όλα αυτά τεκμηριωμένα από ανθρώπους που έχουν δουλέψει σκληρά για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα και ο Πειραϊκός λαός να μπορεί να διαβάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το τι θα συμβεί στην πόλη του τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Εδώ στα Καμίνια έχουν γίνει έργα, αλλά είναι μεγάλη περιοχή που χρειάζεται να γίνουν και άλλα πολλά. Εγώ δεσμεύομαι πως ότι μπορώ να κάνω από την πλευρά μου εκτός από τον δήμο θα το πράξω, κάτι που έκανα και στα πρώτα χρόνια. Και να είστε σίγουροι για αυτό. Μέχρι σήμερα αυτό που έχουμε υποσχεθεί, αυτό που έχω υποσχεθεί το έχω πράξει και με το παραπάνω και για αυτό μπορώ να τους κοιτάζω όλους στα μάτια, να περπατάω μαζί τους, να συζητάω μαζί τους και να λέμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι η μεγάλη αγάπη μας για αυτή την πόλη.

Τελειώνοντας σας ζητάω και πάλι στις μέρες που έχουν απομείνει μέχρι την Κυριακή να τρέξουμε μαζί λίγο παραπάνω να μπορέσουμε να μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα το τι θέλουμε να κάνουμε για την πόλη μας, σε συγγενείς, φίλους σε ανθρώπους που μπορούμε να επηρεάσουμε και όλοι μαζί και όσοι περισσότερο γίνεται την Κυριακή να ψηφίσουμε και να δώσουμε μια απάντηση για το τι θέλουμε να κάνουμε για την πόλη μας. Σας ευχαριστώ όλους που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα και βρίσκεστε όλοι μαζί εδώ απόψε. Θα χαρώ να σας δω και όλους αύριο στην κεντρική μας ομιλία και την Κυριακή έξω από τα εκλογικά μας τμήματα να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για την τελική νίκη. Να είστε όλοι καλά. Σας εύχομαι ότι καλύτερο και για άλλη μια φορά να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε για πάντα νικητές.

Οι μεταγραφές ήδη ξεκίνησαν με παιχταράδες, περιμένετε ανακοινώσεις από Δευτέρα».

Διαβάστε επίσης