Ντουντούκα
Προσκύνησε και η Γαλλίδα...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ισχυροί άνεμοι και σήμερα

Ισχυροί άνεμοι και σήμερα
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 - 09:24

Υψηλές θερμοκρασίες, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και δυνατοί άνεμοι, θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και τις επόμενες ημέρες. Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για την «κόλαση» που έρχεται να εγκατασταθεί και να επηρεάσει τις ευρωπαϊκές χώρες τουλάχιστον για τρεις ημέρες και ειδικότερα από την Πέμπτη έως και το Σάββατο.

Η ζέστη και οι δυνατοί άνεμοι δημιουργούν συνθήκες για εκδήλωση πυρκαγιών. Η Προστασία του Πολίτη εξέδωσε δελτίο επικινδυνότητας πυρκαγιών, συμπεριλαμβάνοντας στη λίστα την Αττική, τη Βοιωτία, τη μισή Εύβοια, την Αργολίδα και άλλες περιοχές.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 26 Ιουνίου αναμένονται τοπικές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές. Βροχές και σποραδικές θα καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 20 έως 34, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 21 έως 35, στα νότια ηπειρωτικά από 22 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 24 έως 29 και στην Κρήτη από 21 έως 31.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοανατολικές και ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε βόρειους και βορειοδυτικούς ίδιας ένταξης.

Στη Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με βροχές και πιθανώς καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης