Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μπλεξίματα» με την εφορία στην Ρωσία ο Ιβάν Σαββίδης...

«Μπλεξίματα» με την εφορία στην Ρωσία ο Ιβάν Σαββίδης...
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 - 19:50

Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας την Παρασκευή (12/07) από τον Τύπο της Ρωσίας, στο οποίο όπως φαίνεται έχει «μπλεξίματα» με την εφορία ο Ιβάν Σαββίδης…

Πιο συγκεκριμένα, η ρωσική εφημερίδα «Vedomosti» αποκαλύπτει σκάνδαλο, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και η εταιρεία Don Tobacco, η οποία ανήκε στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το 2014-2016.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, έπειτα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλους παραγωγούς καπνού επιβλήθηκαν από την Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία της Ρωσίας πρόστιμα 60 δισεκατομμύρια ρούβλια. Ανάμεσα σε αυτά φέρεται να εμπλέκεται και η εταιρεία του Σαββίδη, πριν αυτή πωληθεί στην Japan Tobacco.

Οι εν λόγω εταιρείες, όπως τονίζεται, προχωρούσαν σε τεχνητές αυξήσεις των πωλήσεων, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τους φόρους που καλούνταν να πληρώσουν.

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μετά τα αποτελέσματα των επιτόπιων ελέγχων στα ρωσικά τμήματα της Imperial Tobacco, της British American Tobacco, της Philip Morris International (PMI) και της εταιρείας Don Co Japan Tobacco International, οι εταιρείες καλούνται να πληρώσουν 60 δισεκατομμύρια ρούβλια. Με τεχνητές αυξήσεις των πωλήσεων, οι εταιρείες καθόρισαν τους συντελεστές ειδικών φόρων κατανάλωσης πριν αυξήσουν τις τιμές τους από το νέο έτος και έτσι μείωσαν τη φορολογική επιβάρυνση».

Διαβάστε επίσης

Δήμος Πειραιά: Σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στα Βοτσαλάκια για άτομα με αναπηρία

Δήμος Πειραιά: Σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στα Βοτσαλάκια για άτομα με αναπηρία

Ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία ή δυσκολία στην κίνηση «Seatrac» στην πλαζ Βοτσαλάκια, προκειμένου να έχουν απρόσκοπτη και άμεση πρόσβαση στην παραλία τους θερινούς μήνες.