Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεγάλη φωτιά στο Λαγονήσι: Δόθηκε εντολή εκκένωσης - Κλειστή η λεωφόρος Σουνίου

Μεγάλη φωτιά στο Λαγονήσι: Δόθηκε εντολή εκκένωσης - Κλειστή η λεωφόρος Σουνίου
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 - 15:17

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στον δήμο Σαρωνίδας, στην Αττική, και συγκεκριμένα κοντά στο Λαγονήσι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει σε κατοικημένη περιοχή και επί τόπου σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενισχύονται και από εναέρια μέσα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε οικόπεδα με ακαθάριστα ξερά χόρτα, ανάμεσα σε πολλά σπίτια, ενώ μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι οκτώ μποφόρ.

Η αστυνομία ενημέρωσε τους κατοίκους και απομακρύνονται από τα σπίτια τους, ενώ έκκληση να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους απηύθυνε ο δήμος Σαρωνικού:

Η επιχείρηση εκκένωσης των σπιτιών ξεκίνησε λίγο μετά τις 2:30μ.μ και βρίσκεται σε εξέλιξη. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί και επιχειρούν 42 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων καθώς και τέσσερα ελικόπτερα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, κλειστή παραμένει η λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου από τη λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Κρέσνας και η οδός Παπαφλέσσα από τη λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Παύλου Μελά.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης