Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα λαθραία της ΣΕΚΑΠ

Τα λαθραία της ΣΕΚΑΠ
Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 - 15:30

Στα μέσα του ’18, στα νότια της Κρήτης, οι αρχές είχαν εντοπίσει ένα πλοίο «γεμάτο» με λαθραία τσιγάρα. Στην προβλήματα βρέθηκαν να περιμένουν πέντε «ορφανά» φορτηγά που προφανώς θα παραλάμβαναν το παράνομο φορτίο. Πρόκειται για την υπόθεση του πλοίου RS300 No97 με τα τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη. Μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας, ασκήθηκε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και λαθρεμπορία τσιγάρων με περισσότερους δράστες από κοινού. Η δικογραφία διαβιβάστηκε από το Πρωτοδικείο Χανίων στο Β’ ανακριτικό γραφείο Πειραιά για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Το αξιοσημείωτο στην όλη ιστορία έχει να κάνει με το γεγονός ότι από τις 16.7.2018 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ανακριτικήγ ενέργεια από τον ανακριτή Δημήτρη Δάγλα, ενώ δεν έχουν κληθεί ούτε οι ιδιοκτήτες των φορτηγών που θα παραλάμβαναν το «λαθραίο» εμπόρευμα. Επειδή μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ζημιά για το Δημόσιο (αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος), θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι ο νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Πλειώτας θα ζητήσει εξηγήσεις αναφορικά με τους λόγους που ύστερα από έναν και πλέον χρόνο δεν έχει γίνει ακόμη καμία ανακριτική πράξη.

  • Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ της Κυριακής 10/11/2019.

Διαβάστε επίσης

Δ. Πειραιά: Νέος κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων και διαλέξεων με τον όμιλο «Όμηρος»

Δ. Πειραιά: Νέος κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων και διαλέξεων με τον όμιλο «Όμηρος»

Ξεκινά την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, η υποβολή αιτήσεων για τον Νέο Κύκλο Δωρεάν Επιμορφωτικών Σεμιναρίων και Διαλέξεων, που διοργανώνει το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΟΜΗΡΟΣ», στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.