Ντουντούκα
Η σειρά της Λουντογκόρετς...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

New York Times: Ύμνοι για τον Σωτήρη Τσιόδρα!

New York Times: Ύμνοι για τον Σωτήρη Τσιόδρα!
Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020 - 12:32

Κάθε μέρα στις 18:00 συντονιζόμαστε για να τον ακούσουμε. Για να μάθουμε, από τα χείλη του, τι και πως. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι, αναμφίβολα, η φυσιογνωμία της εποχής, το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο, αυτών των ημερών. Παράλληλα, ενσαρκώνει την ελπίδα, για καλά νέα. Αυτά που περιμένουμε, άπαντες, καθημερινά.

Ο Σωτήρης κερδίζει διεθνή αναγνώριση. Κάθε μέρα και μεγαλύτερη. Οι New York Times έγραψαν εκτενή αναφορά στο πρόσωπό του, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα μέχρι στιγμής έχει αποφύγει μια μεγάλη επιδημία, όλοι συντονίζονται το απόγευμα στις 18:00 για να ακούσουν τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Οι ανακοινώσεις του βασίζονται στις σημειώσεις του, και ενημερώνει τη χώρα σχετικά με τα τελευταία στοιχεία των επιβεβαιωμένων ασθενών, νοσηλευόμενων ή των νεκρών. Περιστασιακά, προσφέρει πρακτικές συμβουλές, όπως για παράδειγμα για την απολύμανση των επιφανειών και πάντοτε σπεύδει να διαλύσει την παραπληροφόρηση.

Ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας κατά του κορονοϊού έχει μεγάλη καριέρα στις μολυσματικές ασθένειες στο Χάρβαρντ, στο Μ.Ι.Τ. και αλλού, και ο καθηγητής Τσιόδρας δεν είναι για εξωραϊσμό».

«Είναι ειλικρινής, και έχει πρωταγωνιστήσει ώστε η χώρα να λάβει εγκαίρως μερικά από τα πιο περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη, τα οποία φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά καθώς η Ελλάδα έχει μόλις 68 (σ.σ. δεν είναι σημερινό το άρθρο) θανάτους από την έναρξη της επιδημίας. Αντιθέτως, το Βέλγιο, το οποίο έχει παρόμοιο πληθυσμό, καταγράφει 1.283 θανάτους.

Ο καθηγητής Τσιόδρας συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν αποδεκτό στον κόσμο που έχει άγχος. Είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος αλλά με αποδεδειγμένη εμπειρία και είναι καταρτισμένος. Είναι ταπεινός, μετριοπαθής και συμπονετικός αλλά είναι αναμφισβήτητα κορυφαίος ειδικός», συνεχίζει το άρθρο.

Διαβάστε επίσης