Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με κρύο και ισχυρούς ανέμους, τις επόμενες ημέρες (video)

Με κρύο και ισχυρούς ανέμους, τις επόμενες ημέρες (video)
Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020 - 16:01

Σε πορεία βελτίωσης ο καιρός τις επόμενες μέρες από μεριάς βροχών, καθώς οι βοριάδες θα είναι ενισχυμένοι, θα κάνει κρύο, ενώ παγετός θα δημιουργηθεί στα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και νότια. Πιο αναλυτικά, η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα ΒΑ τμήματα της Πελοποννήσου αλλά και στο ΒΑ Αιγαίο, που μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, ωστόσο πιο έντονες βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά θα σημειωθούν στην Κρήτη καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγη περισσότερη συννεφιά το πρωί στα δυτικά ,αλλά γρήγορα και εκεί θα διαλυθούν.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 12-14 στα βόρεια, τοπικά 18 στην κεντρική Μακεδονία, μέχρι 13-14 στα ανατολικά ηπειρωτικά- ο βοριάς θα κρατήσει χαμηλή τη θερμοκρασία σε αυτές τις περιοχές και 16-17 στα δυτικά και τα νησιά του Αιγαίου. Στα βόρεια τμήματα της Κρήτης η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη, δηλαδή κοντά στους 13-14.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοανατολικοί 5-7 μποφόρ και στο Αιγαίο ενισχυμένοι στα 7-9 και πρόσκαιρα στο ΒΑ Αιγαίο 10 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις μέσα στη μέρα, οι οποίες θα εναλλάσσονται όμως και με ηλιοφάνεια, και πιθανόν να ψιχαλίσει κυρίως στο πρώτο μισό της ημέρας στα πιο βόρεια. Η θερμοκρασία από 7-13 με βοριάδες εντάσεως 5-7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 5-17 με μεταβλητούς ανέμους 3-4 μποφόρ, περισσότερο ενισχυμένους βορειοανατολικούς στα ανοιχτά.

Στην εξέλιξη του καιρού τώρα, την Τετάρτη οι βροχές θα συνεχιστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, μικρότερης όμως έντασης. Στην υπόλοιπη χώρα αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει στα δυτικά και βόρεια και οι άνεμοι διατηρούνται στις ίδιες εντάσεις 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ , με μια τάση εξασθένησης από το μεσημέρι.

Κλείνοντας, την Πέμπτη οι βροχές στην Κρήτη μέχρι το μεσημεράκι θα σταματήσουν και γενικά σε όλη τη χώρα η μέρα θα είναι ηλιόλουστη με λίγες νεφώσεις τοπικά στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε άνοδο και οι άνεμοι βόρειοι θα υποχωρήσουν σταδιακά μέσα στη μέρα στα 5-7 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης