Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φόβοι για νέο κύμα κορονοϊού! Πώς προετοιμάζονται τα κράτη

Φόβοι για νέο κύμα κορονοϊού! Πώς προετοιμάζονται τα κράτη
Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020 - 16:48

Ο φόβος για το «δεύτερο κύμα» σε σχέση με την πανδημία του COVID-19 ξεκινά και από ένα ιστορικό προηγούμενο. Τα διαθέσιμα δεδομένα που έχουμε για την πανδημία της «Ισπανικής Γρίπης» του 1918 δείχνουν ότι ύστερα από ένα σχετικά ήπιο πρώτο κυύμα την άνοιξη, ο ιός επέστρεψε ιδιαίτερα επιθετικός το φθινόπωρο και τον χειμώνα, όταν και υπήρξαν και τα περισσότερα θύματα.

Το ερώτημα σήμερα τίθεται και προς τους ειδικούς και προς τις κυβερνήσεις και αφορά το τι θα γίνει μετά την όποια άρση των σημερινών περιοριστικών μέτρων που έχουν εφαρμοστεί στις περισσότερες χώρες. Και αυτό γιατί η εκτίμηση είναι ότι με διαφορετικούς ρυθμούς οι περισσότερες χώρες θα περάσουν από μια φάση κορύφωσης του πρώτου κύματος, που σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, έχει ήδη επέλθει, με βάση κάποιες εκτιμήσεις, και σε άλλες αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες ή εβδομάδες όπως τη Γερμανία, της Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία.

Περισσότερα στο in.gr.

Διαβάστε επίσης

Ποιοι λαμβάνουν το δώρο Πάσχα - Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ (video)

Ποιοι λαμβάνουν το δώρο Πάσχα - Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ (video)

Σήμερα αναμένεται να καταβληθεί το έκτακτο επίδομα ενίσχυσης των εργαζομένων σε νοσοκομεία, ΕΟΔΥ ΕΚΑΒ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, την περασμένη Δευτέρα.