Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κορονοϊός: Η επόμενη μέρα στο εμπόριο

Κορονοϊός: Η επόμενη μέρα στο εμπόριο
Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020 - 16:02

Δύσκολη εκτιμάται η νέα κανονικότητα στο εμπόριο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ήδη οι καταστηματάρχες έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων αλλά και των πελατών ενώ η αγωνία για την επόμενη ημέρα σαφώς και είναι μεγάλη.

Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και πελάτες προετοιμάζονται για το άνοιγμα της αγοράς και την επιστροφή στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις έχοντας λάβει όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση μετά την εισήγηση της ειδικής ομάδας επιστημόνων.

Επαγγελματικοί σύνδεσμοι και ενώσεις, προειδοποιούν ότι μέσα στο Μάιο ενδεχομένως να φανούν τα πρώτα «λουκέτα» επιχειρήσεων, καθώς αρκετές επιχειρήσεις έκλεισαν με το lockdown και «δεν πρόκειται να ξανανοίξουν». Ήδη σε διάφορες αθηναϊκές γειτονιές μικρά καταστήματα έχουν αδειάσει από εμπόρευμα και εξοπλισμό, δίνοντας το μήνυμα της μη επανόδου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΓΕΜΗ τον Απρίλιο του 2020 καταγράφηκαν 231 παύσης επιχειρήσεων αλλά και 791 ενάρξεις. Οι αριθμοί ωστόσο τόσο των λουκέτων όσο και των ενάρξεων είναι εξόχως χαμηλοί σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, γεγονός που αποδεικνύει ότι το lockdown εμπόδισε την κινητικότητα προς τη μία ή άλλη κατεύθυνση. Ειδικότερα, τα «λουκέτα» το Μάρτιο του 2020 ήταν 660 το Μάρτιο, 1.153 το Φεβρουάριο και 1.401 τον Ιανουάριο. Αντιστοίχως, οι ενάρξεις ήταν 2.484 τον Μάρτιο, 4.245 τον Φεβρουάριο και 3.869 τον Ιανουάριο

Περισσότερα στο in.gr.

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: Από που κρατάει η… σκούφια του;

Κορονοϊός: Από που κρατάει η… σκούφια του;

Ημιτελείς παραμένουν οι γνώσεις μας για την προέλευση του ιού, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλες έριδες. Οι επιστήμονες πάντως ελπίζουν πως κάποια στιγμή θα διαλευκάνουν το μυστήριο.