Ντουντούκα
Η σειρά της Λουντογκόρετς...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Πήρε θέση ο Δήμος Πειραιά για την Αγία Σοφία

Πήρε θέση ο Δήμος Πειραιά για την Αγία Σοφία
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 - 13:59

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την απόφαση των Τούρκων να μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε τζαμί, εξέδωσε ο Δήμος Πειραιά, ζητώντας από την Ελληνική Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη να εξαντλήσουν κάθε νομικό μέσο.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά καταδικάζει την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης Ερντογάν, να μετατρέψει τον Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας σε τζαμί. Είναι απόφαση που βρίσκεται απέναντι στη διεθνή κοινότητα, τον σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Παγκόσμια Ειρήνη.

Η Αγία Σοφία δεν είναι απλά για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ο κορυφαίος Ναός της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά αποτελεί και ένα πολύτιμο μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και η απόφαση της μετατροπής της, από μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας σε τζαμί, υπηρετεί ξεκάθαρα το μεγαλοϊδεατισμό του καθεστώτος της γειτονικής μας χώρας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την UNESCO και τα Ηνωμένα Έθνη να εξαντλήσουν κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για την προστασία του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, ως πολιτιστικού μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς».

Διαβάστε επίσης

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Ελλάδα και Κύπρος παραβιάζουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Ελλάδα και Κύπρος παραβιάζουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας

Ο κ. Τσαβούσογλου, υποστηρίζει ότι «η ΕΕ έχει ανάγκη από εποικοδομητικές στρατηγικές που θα έχουν ως προτεραιότητα λύσεις που θα αποβαίνουν προς όφελος τόσο της ίδιας όσο και της Τουρκίας (win-win), αντί να προχωρεί σε αντιδραστικά βήματα χάρις της αλληλεγγύης και των κοντόφθαλμων προσδοκιών ορισμένων κρατών».