Ντουντούκα
Καλή αρχή! Πρώτο βήμα για το 46ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Νέα μέτρα μετά τα υψηλά κρούσματα κορονοϊού – Εξετάζεται ματαίωση της ΔΕΘ (video)

Νέα μέτρα μετά τα υψηλά κρούσματα κορονοϊού – Εξετάζεται ματαίωση της ΔΕΘ (video)
Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020 - 20:09

Σε επικαιροποίηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού προχωρά η κυβέρνηση, μετά τις συνεχείς συσκέψεις και τηλεδιασκέψεις λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων. Η προσοχή είναι στραμμένη στην Βόρεια Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική. Στο τραπέζι είναι και το τι θα γίνει με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε «συναγερμό» βρίσκονται κυβέρνηση, Πολιτική Προστασία και επιδημιολόγοι, και θα παραμείνουν, κυρίως για το επόμενο δεκαήμερο, ώσπου να φανούν δηλαδή στο σύνολό τους τα αποτελέσματα της χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορονοϊού τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ήδη από εχθές, προκειμένου να προλάβει περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού η κυβέρνηση προχώρησε σε αναστολή των λιτανειών και των πανηγυριών τον Δεκαπενταύγουστο.

Επιπρόσθετα μέτρα λαμβάνονται και στα αεροδρόμια, καθώς από σήμερα όσοι ταξιδιώτες φτάνουν στη χώρα από τη Μάλτα θα υποβάλλονται σε τεστ, ενώ στο τραπέζι βρίσκονται μέτρα που θα εφαρμοστούν, σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίως μετά τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, και θα καταλήγουν ακόμα και σε τοπικά lockdown, αν χρειαστεί.

Σε ό,τι αφορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τα σχέδια της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μέχρι και ματαίωση. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Κρίσιμη αναμένεται να είναι και η συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας μεταξύ του πρωθυπουργού και των λοιμωξιολόγων.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης