Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κακοκαιρία «Ιανός»: Έρχονται βροχές και θυελλώδεις άνεμοι (video)

Κακοκαιρία «Ιανός»: Έρχονται βροχές και θυελλώδεις άνεμοι (video)
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 - 16:33

Μια καλά οργανωμένη ατμοσφαιρική διαταραχή πλησιάζει τη χώρα μας από τη Μεσόγειο.

Περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από σφοδρούς ανέμους με ριπές που πιθανόν να ξεπερνάνε τα 10 μποφόρ, στις περιοχές όπου θα περάσει αυτό το σύστημα, κυρίως από τη Στερεά Ελλάδα και νοτιότερα.

Πιθανόν να σημειωθούν και πλυμμηρικά φαινόμενα στις περιοχές αυτές.

Πιο αναλυτικά την Πέμπτη από το μεσημέρι και στη συνέχεια και καθώς θα πλησιάζει το σύστημα τη χώρα μας, θα ξεκινήσουν βροχές στα δυτικά και νότια. Συγκεκριμένα τα εντονότερα φαινόμενα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αναμένονται μετά το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και τα νοτιοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλός, και όσο πιο βόρεια και ανατολικά θα επικρατεί αρκετή ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 30-33 στα ηπειρωτικά και μέχρι 33-35 στις νοτιότερες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί 3-5 μποφόρ, θα ενισχυθούν στα νότια και όσο πλησιάζει το σύστημα στα 7-9 μποφόρ. Ήπιοι βοριάδες στο Αιγαίο 3-5 μποφόρ, θα στραφούν σε νοτιάδες.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις με αρκετή ηλιοφάνεια. Αργά το βράδυ θα ξεκινήσουν τοπικές βροχές, οι οποίες προς το ξημέρωμα τις επόμενες μέρας θα ενταθούν.

Η θερμοκρασία από 22-30 με ανέμους στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά κυρίως το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 19-29 με νοτιοανατολικό άνεμο στο Θερμαϊκό 3-4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, την Παρασκευή το βαρομετρικό χαμηλό κινούμενο αργά πάνω από τη Πελοπόννησο, θα επηρεάσει τα δυτικά, κεντρικά και νότια. Τα εντονότερα φαινόμενα που μάλιστα θα έχουν και διάρκεια, τα περιμένουμε στην Εύβοια, την Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής και στην Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα πέσει στις περιοχές αυτές στους 26-27 βαθμούς, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι της τάξης των 7-9 μποφόρ θα ακολουθήσουν την πορεία του συστήματος.

Κλείνοντας, το Σάββατο η κακοκαιρία θα μετακινηθεί νοτιότερα, επηρεάζοντας τα νότια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και αφήνοντας τις υπόλοιπες περιοχές με βελτιωμένο καιρό.

Σφοδροί άνεμοι θα πνέουν στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου στα 7-8 και στο κεντρικό Αιγαίο που θα περάσει το σύστημα θα δούμε ριπές 9-10 μποφόρ.

Την Κυριακή θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα υποχωρήσει.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης