Ντουντούκα
Τι ΚΑΥΛΑ (να είσαι Ολυμπιακός)!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Κακοκαιρία «Ιανός»: Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Τι να προσέξετε (video)

Κακοκαιρία «Ιανός»: Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Τι να προσέξετε (video)
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 - 11:13

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο μαθηματικός και μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, ο πρώην διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών και ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης για την κακοκαιρία «Ιανός», η οποία θα πλήξει τη χώρα το απόγευμα της Πέμπτης (17/9).

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, η κατάσταση που θα βιώσουμε τις επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά σπάνια. Θα αντιμετωπίσουμε βροχοπτώσεις με έντονο χαρακτήρα συνοδεία ισχυρών ανέμων που θα φτάσουν και τα 11 με 12 μποφόρ.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα Επτάνησα, τα οποία θα «χτυπήσει» αργά το απόγευμα της Πέμπτης. Όπως θα έρχεται προς το εσωτερικό της χώρας, σταδιακά θα εξασθενεί.

Ο κ. Πετράκης εξήγησε πως η διαφορετική θερμοκρασία θάλασσας και ατμόσφαιρας είναι αυτή που δημιουργεί το φαινόμενο, αποτέλεσμα του οποίου είναι οι ταχύτατες ανέμων με 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Συμβούλεψε τους κατοίκους των νησιών των Επτανήσων να φροντίσουν της μεγάλες επιφάνειες και ό,τι άλλο μπορεί να παρασυρθεί από τον αέρα. Ο ίδιος εκτιμά πως η ένταση του φαινομένου δε θα είναι τέτοια που να δικαιολογεί τη μαζική μεταφορά πληθυσμού.

Τέλος, ο κ. Αρετάκης υποστήριξε πως στο νησί της Ζακύνθου έχουν παρθεί αντιπλημμυρικά μέτρα για την προστασία των κατοίκων, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Παρασκευή (18/9).

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης