Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κορονοϊός: Στο κόκκινο η Αττική, ανησυχούν οι ειδικοί (video)

Κορονοϊός: Στο κόκκινο η Αττική, ανησυχούν οι ειδικοί (video)
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 - 16:58

Μεγαλώνει μέρα με την ημέρα η θλιβερή λίστα των «θυμάτων» του κορονοϊού, καθώς τις τελευταίες ώρες άλλοι έξι ασθενείς που νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας έχασαν τη μάχη για τη ζωή, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στους 363.

Η προσοχή των επιστημονικών και των υγειονομικών αρχών είναι στραμμένη στην Αττική, η οποία παρά το νέο πλέγμα μέτρων που έχει τεθεί σε εφαρμογή τις τελευταίες δέκα ημέρες, παραμένει στα όρια του συναγερμού, με 194 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, σε σύνολο 358 στην επικράτεια.

Τα εκατοντάδες ύποπτα περιστατικά που φθάνουν καθημερινά στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, προβληματίζουν τους ειδικούς, που εφιστούν την προσοχή των πολιτών - ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, όταν κυκλοφορούν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας.

Ο Covid-19 δοκιμάζει τις αντοχές των νοσοκομείων

Ο κορονοϊός δοκιμάζει τις αντοχές του εθνικού συστήματος υγείας στην Αττική, με τον Ευαγγελισμό, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, να αδειάζει άρον άρον τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας της καρδιολογικής κλινικής, για να δημιουργήσει επιπλέον κλίνες εντατικής νοσηλείας για COVID.

Οι εξελίξεις για τον κορονοϊό και η ετοιμότητα του συστήματος Υγείας θα συζητηθούν σε ειδική σύσκεψη μεταξύ του Βασίλη Κικίλια και των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης