Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλός καιρός την Κυριακή, με βροχές η νέα εβδομάδα (video)

Καλός καιρός την Κυριακή, με βροχές η νέα εβδομάδα (video)
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 - 16:56

Με βελτιωμένο καιρό θα κλείσει η βδομάδα, ωστόσο από Δευτέρα έρχεται και πάλι ένα βροχερό διήμερο με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι νοτιάδες στα πελάγη θα διατηρηθούν, με τη θερμοκρασία να είναι πλέον σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, η Κυριακή θα είναι άλλη μια βροχερή ημέρα για τη δυτική Ελλάδα, όχι όμως με έντονα φαινόμενα όπως τις τελευταίες ημέρες. Μέτριας έντασης βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Αργά το βράδυ όμως προς το ξημέρωμα της Δευτέρας αναμένονται εκ νέου ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός, με ήλιο και τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, με τις μέγιστες να πλησιάζουν τους 23-25 βαθμούς στα δυτικά, 27-28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα προσεγγίσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ. Δυτικοί νοτιοδυτικοί και στο Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι 6 μποφόρ, ωστόσο γρήγορα θα υποχωρήσουν σε εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται καλός καιρός την Κυριακή, με αραιές νεφώσεις, το μεσημέρι τοπικά θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και θα κυμανθεί από 19-26 βαθμούς, με νοτιάδες 4-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρκετό ήλιο με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 14-25 βαθμούς, με νοτιά στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , τη Δευτέρα μια νέα διαταραχή θα μας επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες στο Ιόνιο, τα δυτικά, τα βόρεια αλλά και τη Θεσσαλία. Τα υπόλοιπα τμήματα της χώρας, θα μείνουν ανεπηρέαστα από τις βροχές, με αρκετό ήλιο και τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα ανέβει στα νότια στους 30 βαθμούς και 33 στα βόρεια παράλια της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις στα πελάγη 4-6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά στα νότια 8 μποφόρ

Κλείνοντας, την Τρίτη μπαίνουμε στην τελευταία μέρα συνεχόμενων βροχοπτώσεων. Έτσι βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, και σταδιακή βελτίωση το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σχεδόν σταθερή, στους 27-28 βαθμούς οι μέγιστες στα δυτικά και βόρεια και 30-33 στις νοτιότερες περιοχές. Και οι άνεμοι σε δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα πελάγη μέχρι 6-7 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης