Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο... κενό τα νέα μέτρα (video)

Στο... κενό τα νέα μέτρα (video)
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 - 13:51

Στις πλατείες και τους δρόμους μεταφέρεται η μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού καθώς από χθες τέθηκαν σε ισχύ οι περιορισμοί για την Αττική.

Ωστόσο φαίνεται πως κάποιοι αγνόησαν επιδεικτικά το μέτρο που θέτει όριο 9 συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια συνάθροιση. Δεκάδες άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας, μετά το κλείσιμο των μπαρ, βρέθηκαν σε δρόμους και πλατείες σε πολλά σημεία της Αθήνας ο ένας δίπλα στον άλλο. Ίδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη όπου εστιάτορες συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο διαμαρτυρόμενοι μετά μουσικής για το κλείσιμο των καταστημάτων τους τα μεσάνυχτα.

Εξάρχεια. Στη διασταύρωση των οδών Ασκληπιού και Αραχώβης… Το ρολόι δείχνει μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα…Πολυσύχναστο μπαρ έχει κλείσει και οι θαμώνες συνεχίζουν την διασκέδαση τους στο δρόμο. Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 100 άτομα… Σχηματίζονται μεγάλες παρέες...

Κάποιοι που δεν μπορούν να σταθούν στο πεζοδρόμιο λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ατόμων στέκονται στο οδόστρωμα. Οι οδηγοί κινούνται με προσοχή για να μην υπάρξει ατύχημα, Αστυνομικοί των ΜΑΤ που περιπολούν στη περιοχή τους προσεγγίζουν ζητώντας τους να αποχωρήσουν όπως και κάνουν λίγα λεπτά αργότερα.

Στο Μοναστηράκι χθες το βράδυ μετανάστες χορεύουν και τραγουδούν μπροστά σε δεκάδες περαστικούς που τους παρακολουθούν χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Αντίστοιχες εικόνες και στη Θεσσαλονίκη…. Σε πολυσύχναστη γωνιά της πόλης δεκάδες άνθρωποι διασκεδάζουν ανέμελα χωρίς προστατευτικές μάσκες και ο ένας δίπλα στον άλλο… Σαν να μην υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Λίγα μέτρα πιο μακριά στον Λευκό Πύργο δεκάδες ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης χωρίς να φορούν μάσκες πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με φωνές και κορναρίσματα. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης απέκλεισαν το δρόμο στο σημείο. Οι εστιάτορες.διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για το κλείσιμο των καταστημάτων στις 12.00 το βράδυ και ζητούν να κλείνουν μετά τις 2 τα ξημερώματα.

Χθες το βράδυ σε ανοικτό θέατρο της Θεσσαλονίκης τα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό έμειναν στα χαρτιά. Όπως κατήγγειλαν αυτόπτες μάρτυρες επικρατούσε το αδιαχώρητο, ελάχιστοι φορούσαν μάσκες, ενώ δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες αποστάσεις. Μάλιστα έλεγαν χαρακτηριστικά ότι ο μόνος ελεύθερος χώρος ήταν οι διάδρομοι από τις σκάλες.

Εικόνες που προκαλούν προβληματισμό… Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί συνεχίζουν το σαφάρι ελέγχων σε πλατείες για την αποτροπή συγκέντρωσης ατόμων ενώ εντατικοί είναι και οι έλεγχοι μετά τα μεσάνυκτα για επιχειρήσεις κυρίως περίπτερα και μίνι μάρκετ που μπορεί να λειτουργούν μετά την εφαρμογή του μέτρου της διακοπής λειτουργίας τους.

Περιπολικά συνεχίζουν να κινούνται γύρω από πλατείες όπου έχει παρατηρηθεί συγχρωτισμός κυρίως νέων και παράλληλα να μεταδίδουν το μήνυμα ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους εξωτερικούς χώρους. Εάν δεν συμμορφωθούν στις συστάσεις τότε θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Επίσης αστυνομικοί θα επιτηρούν διακριτικά τις πλατείες για να αποτραπεί μεταφορά ποτών από τα σπίτια μετά την απόφαση για κλείσιμο των καταστημάτων.

Στοχευμένα τεστ κορωνοϊού σε πλατείες της Αττικής

Η Αμαλία Κολονέλου με την κάμερα του MEGA βρίσκεται στην πλατεία Κυψέλης όπου συνεχίζονται και σήμερα από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ τα στοχευμένα τεστ κορωνοϊού σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές στο κέντρο της Αθήνας. Πολλοί πολίτες περίμεναν στην ουρά για να κάνουν το τεστ.

Στο μεταξύ τα γρήγορα τεστ θα επεκταθούν και δεν θα γίνονται μόνο στα "κόκκινα σημεία" της Αθήνας αλλά και σε σχολεία, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης