Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Bροχερός ο καιρός τη Δευτέρα (video)

Bροχερός ο καιρός τη Δευτέρα (video)
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 - 00:57

Ωστόσο από την Τετάρτη τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγαλύτερα σε όλη τη χώρα και η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει λίγο, με τους ανέμους να στρέφονται σε βοριάδες.

Πιο αναλυτικά την Δευτέρα, από τις πρώτες πρωινές ώρες θα ξεκινήσουν βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα δυτικά, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και στη συνέχεια θα επεκταθούν και στο νότιο Ιόνιο, δυτική Στερεά και τα ΒΔ της Πελοποννήσου. Στις περιοχές αυτές προσοχή, γιατί τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα έντονα και θα έχουν διάρκεια μέχρι το απόγευμα. Ένα πέρασμα από καταιγίδες περιμένουμε νωρίς το πρωϊ και στη Θεσσαλία, την Χαλκιδική αλλά και στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλύτερος καιρός, με τοπικές νεφώσεις και αρκετό ήλιο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει άνοδο στα νότια. Θα πλησιάσει τους 27-29 στα ηπειρωτικά και τους 30 βαθμούς στα νότια και 33 βαθμούς η θερμοκρασία στα βόρεια παράλια της Κρήτης και τη Ρόδο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 5-7, πιο ήπιοι στο Αιγαίο 3-5 και στα κεντρικά και βόρεια μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις προς το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-28 με νότιους ανέμους στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη τις πρώτες πρωϊνές ώρες πιθανόν να ψιχαλίσει λίγο και στη Χαλκιδική πάλι νωρίς το πρωί θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες, με πολύ γρήγορη βελτίωση. Για το υπόλοιπο της ημέρας ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-26, με νοτιάδες 4-6 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, την Τρίτη θα συνεχιστούν λίγες βροχές μικρής έντασης στα δυτικά και πιο διάσπαρτες στα βόρεια, με βελτίωση το απόγευμα. Αρκετή ηλιοφάνεια περιμένουμε στις υπόλοιπες περιοχές, με τη θερμοκρασία στους 25-28 στα ηπειρωτικά και 30-33 στα νησιά του Αιγαίου, και δυτικούς νοτιοδυτικούς ανέμους 5-6 και στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Και τέλος η Τετάρτη, θα είναι μια ημέρα με περισσότερο ήλιο και λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες μέχρι 6 και τοπικά 7 μποφόρ, θα καθαρίσει λίγο η ατμόσφαιρα από την υγρασία των τελευταίων ημερών και θα δροσίσει, με θερμοκρασίες το μεσημέρι να πλησιάζουν τους 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης