Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αισιοδοξία ΠΟΥ για εμβόλιο κατά του κορονοϊού έως το τέλος του έτους (video)

Αισιοδοξία ΠΟΥ για εμβόλιο κατά του κορονοϊού έως το τέλος του έτους (video)
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020 - 16:51

Ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού υιοθετούν σταδιακά κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, αναμένεται να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους. Πάντως, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι έτοιμο εμβόλιο κατά του κορονοϊού μέχρι το τέλος του έτους.

Αισιόδοξος για την παραγωγή εμβολίων κατά του κορονοϊού πιθανόν και εντός τριμήνου δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Προς το παρόν, ο διεθνής οργανισμός καλεί τις κυβερνήσεις να βρουν εναλλακτικές στα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, καθώς αυξάνεται η κόπωση και η δυσαρέσκεια των πολιτών, ιδίως στην Ευρώπη.

Αύξηση 25% στις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία, πάνω από 14.500 νέα κρούσματα και 76 θανάτους δείχνουν τα τελευταία ημερήσια στοιχεία στη Βρετανία. Το αλαλούμ συνεχίζεται μετά τα τεχνικά προβλήματα στην καταγραφή των θετικών κρουσμάτων, με αποτέλεσμα οι αρχές να πασχίζουν τώρα για τον εντοπισμό 50.000 επαφών φορέων του ιού.

Ακόμη και στους κόλπους της κυβέρνησης Τζόνσον, εντείνονται οι αντιδράσεις στα σχέδια για επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις δέκα το βράδυ, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Μάθημα στην παραλία με αποστάσεις, για όσο το επιτρέπει ο καιρός, στο Αμπρούτσο, στην κεντρική Ιταλία… καθώς στη χώρα τα κρούσματα αυξήθηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο κατά 2.500. Ενώ 28 ήταν οι θάνατοι. Η κυβέρνηση Κόντε εξετάζει τώρα νέα αυστηροποίηση των μέτρων.

Σκέψη, που δείχνει να βρίσκει σύμφωνους πολλούς Ιταλούς.

Έξω από το κοινοβούλιο της Δανίας, στην Κοπεγχάγη, μερικές δεκάδες άτομα, όλων των ηλικιών, διαδήλωσαν κατά των περιοριστικών μέτρων.

Παρά τον άπλετο χώρο, πολλοί συμμετέχοντες στην ανοιχτή συγκέντρωση δεν τηρούσαν αποστάσεις.

Κατά χιλιάδες, Κινέζοι συρρέουν στο μεγαλύτερο και πιο παλιό μουσικό φεστιβάλ στο Πεκίνο… Χωρίς αποστάσεις… και πολλοί χωρίς καν να φορούν μάσκα… Η είσοδος, πάντως, επιτρέπεται μόνον σε όσους είναι πιστοποιημένα μη μολυσμένοι και δεν έχουν συμπτώματα κορονοϊού.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή

Καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή

Εγκληματική οργάνωση έκρινε τη Χρυσή Αυγή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην απόφαση που ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.