Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βροχές και καταιγίδες σήμερα – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία (video)

Βροχές και καταιγίδες σήμερα – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία (video)
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 - 12:32

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα κάνουν ένα γρήγορο πέρασμα πάνω από τη χώρα και θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους 8 – 9 μποφόρ αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα, σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά. Από το μεσημέρι οι βροχοπτώσεις στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε παρόμοια επίπεδα, θα πλησιάσει τους 24 – 25 στα δυτικά και βόρεια, 26 – 27 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα στραφούν σε νοτιάδες. Στο Ιόνιο θα πνέουν το πρωί 4 – 6 και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 7 – 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο περιμένουμε νοτιάδες σε πιο ήπιες εντάσεις 3 – 5 και το απόγευμα 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν και ίσως βρέξει λίγο στα δυτικά. Η θερμοκρασία από 17 – 26 και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, το απόγευμα νοτιοδυτικοί 4 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές και με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία από 16 – 25 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί 4 – 6 μποφόρ.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι άστατος με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα ηπειρωτικά. Την Τετάρτη τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Αίθριος ο καιρός την Κυριακή (video)

Αίθριος ο καιρός την Κυριακή (video)

Με καλές καιρικές συνθήκες θα κλείσει η βδομάδα. Ωστόσο από το απόγευμα της Δευτέρας και για περίπου ένα 24ωρο μέχρι το βράδυ της Τρίτης, θα μας απασχολήσει μια μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα.