Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ήπιος καιρός την Τετάρτη, πτώση θερμοκρασίας από Πέμπτη (video)

Ήπιος καιρός την Τετάρτη, πτώση θερμοκρασίας από Πέμπτη (video)
Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020 - 14:18

Συνεχίζεται ο ήπιος καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες βροχές να εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά, άνευ ιδιαίτερης έντασης και σημασίας. Από την Πέμπτη όμως και μέχρι τα τέλος της εβδομάδας, περιμένουμε ενίσχυση των ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη η ορατότητα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια και την Κρήτη. Ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα, με περισσότερο ήλιο στο ανατολικό Αιγαίο. Οι βροχές θα είναι περιορισμένες, ωστόσο μικρής διάρκειας και έντασης θα σημειωθούν στα βόρεια και ειδικότερα στη Μακεδονία και ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα προσεγγίσει στα βόρεια τους 16-20 βαθμούς, 21-23 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και στο Αιγαίο από 18 στα βόρεια μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου νοτιότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο 4-6 και το μεσημέρι θα ενισχυθούν στο ανατολικό κομμάτι του Αιγαίου, σε εντάσεις μέχρι 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά προς το μεσημέρι, στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία από 13-20 , με βοριάδες 4-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές βροχές από το μεσημέρι και στη συνέχεια, ασθενούς έως και μέτριας έντασης . Η θερμοκρασία από 12-18 και οι άνεμοι θα πνέουν σε ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Πέμπτη οι άνεμοι θα ενισχυθούν , θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 5-7 και στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και βόρεια, με τις μέγιστες στους 17-18 βαθμούς και 20-22 στην υπόλοιπη χώρα. Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά, στην Εύβοια και την Κρήτη, με τα φαινόμενα ωστόσο, να είναι γενικά περιορισμένα.

Κλείνοντας, την Παρασκευή τοπικές βροχές μικρής έντασης θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα είναι πιο μαλακός με 22-23 βαθμούς η θερμοκρασία το μεσημέρι και μέχρι 18 στις υπόλοιπες περιοχές. Θα φυσάει αρκετά , με τους βοριάδες σε θυελλώδεις εντάσεις μέχρι 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης