Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Lockdown: Νέα πραγματικότητα από σήμερα (video)

Lockdown: Νέα πραγματικότητα από σήμερα (video)
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 - 14:01

Σε ισχύ μπαίνουν από σήμερα τα νέα αυστηρά μέτρα στο πλαίσιο του lockdown.

Οι μετακινήσεις μας, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωϊ, περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες , δηλαδή για λόγους εργασίας, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Κι ενώ τις νυχτερινές ώρες, τα πάντα ερημώνουν, χθες το βράδυ η αστυνομία κινητοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς πολλά νεαρά άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη φοιτητική εστία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Μάλιστα για λίγη ώρα επικράτησε ένταση.

Νέα μέτρα στο πλαίσιο του lockdown είναι σε ισχύ από σήμερα Παρασκευή. Οι μετακινήσεις περιορίζονται, το ίδιο και τα μηνύματα στο 13033.

Από τις 9 το βράδυ έως και τις 5 το πρωϊ θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ ο μοναδικοί λόγοι για τους οποίους επιτρέπεται η μετακίνηση μετά τις 9 το βράδυ θα είναι μόνο λόγοι υγείας εργασίας και εξυπηρέτηση κατοικιδίου ζώου.

Αλλαγές έρχονται και στο ωράριο λειτουργίας μια σειράς καταστημάτων από σήμερα Παρασκευή και για όσο διαρκέσει το lockdown.

Super market, mini market, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, καθώς και φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων θα παραμένουν ανοιχτά έως τις 8:30 το βράδυ.

Μάλιστα, super market και mini market μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Ενώ τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

Η τελευταία νύχτα πριν ξεκινήσουν τα νέα μέτρα βρήκε την Αθήνα ως άλλη πόλη φάντασμα. Οι μετακινήσεις ήταν ελάχιστες με τους δρόμους και τις πλατείες να μοιάζουν σαν εγκαταλειμμένα…

Οι επιχειρηματίες ανησυχούν για τα καταστήματά τους καθώς ήδη έχουν δει τα έσοδά τους να μειώνονται.

Το εφιαλτικό σενάριο να κάνουμε Χριστούγεννα σε καραντίνα έχει αρχίσει να παίρνει μορφή.

Οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί με τους αστυνομικούς να σταματούν ιδιωτικά αυτοκίνητα, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και πεζούς προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι πολίτες έχουν μαζί τους το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης και πως έχουν τηρήσει το μέτρο αποστολής μηνύματος. Σε περίπτωση που τα μέτρα δεν τηρούνται τα πρόστιμα πέφτουν βροχή.

Παρόλο όμως που καθημερινά έρχονται νέες απαγορεύσεις, στην Θεσσαλονίκη η οποία βρίσκεται πραγματικά στο «κόκκινο», μεγάλος αριθμός νεαρών ατόμων συγκεντρώθηκε στον αύλειο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη θέα των αστυνομικών άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα.

Τα μέτρα θα αρχίσουν να ισχύουν από σήμερα και στοίχημα ειδικών και κυβέρνησης είναι η τήρησή τους με σκοπό της μείωση των κρουσμάτων.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης