Ντουντούκα
Έλα πελάτη, παραδέξου το, καλά περάσαμε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Θεσσαλονίκη: Ασφυξία στα νοσοκομεία – Στήνεται κινητή μονάδα στο «424 στρατιωτικό νοσοκομείο»

Θεσσαλονίκη: Ασφυξία στα νοσοκομεία – Στήνεται κινητή μονάδα στο «424 στρατιωτικό νοσοκομείο»
Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 - 15:01

Το χθεσινό «μαύρο» ρεκόρ των 108 θανάτων, ο αριθμός των διασωληνωμένων, αλλά και η ασφυξία που παρατηρείται στις ΜΕΘ απομακρύνει το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων στο τέλος του Νοεμβρίου. Αθήνα και κυρίως Θεσσαλονίκη κρατούν τα θλιβερά πρωτεία των κρουσμάτων, καταγράφοντας χθες συνολικά 988 νέες μολύνσεις. Στο «424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο» Θεσσαλονίκης στήνεται με πυρετώδεις ρυθμούς φορητή κινητή μονάδα νοσηλείας, ενώ συνεχίζεται η μεταφορά ασθενών από το ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο που επίταξε η κυβέρνηση.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται το «424 στρατιωτικό νοσοκομείο» στη Θεσσαλονίκη. Στρατιώτες δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για να νοσηλευτούν δεκάδες ασθενείς από τα δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια που επίταξε η κυβέρνηση αλλά και ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας προβλέπει το κινητό νοσοκομείο να αποτελείται από μεγάλες σκηνές και κοντέινερ. Εκεί θα στεγαστούν κλίνες με αναπνευστήρες, χώροι εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ. Αμέσως μετά θα στελεχωθεί από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όλα οι εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τις επόμενες 24 ώρες.

Στη μία εκ των δύο επιταγμένων ιδιωτικών κλινικών συνεχίζεται η επιχείρηση του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή των νοσηλευόμενων σε άλλα νοσοκομεία ώστε τα δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια να μετατραπούν σε κλινικές Covid.

Ωστόσο θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού και κυρίως να πραγματοποιηθεί μία τελική δοκιμή στον εξοπλισμό του θεραπευτηρίου.

Τo στρατιωτικό νοσοκομείο θα λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής για περιστατικά Covid, ενώ είχε χρησιμοποιηθεί στο Αφγανιστάν όταν είχε σταλεί εκεί ένα τμήμα του ελληνικού στρατού.

Η μεταφορά των ασθενών θα ολοκληρωθεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας και από την Τρίτη, αφού ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού, θα ξεκινήσουν οι ασθενείς που νοσούν με κορωνοϊό να μεταφέρονται στις δύο κλινικές που έχουν επιταχθεί.

Στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν γεμίσει και οι προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού είναι υπεράνθρωπες. Την ίδια στιγμή, η πόλη κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στον αριθμό των κρουσμάτων.

Στην Αθήνα, στον «Ευαγγελισμό», σταθερή και ελεγχόμενη παραμένει η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος νοσηλεύεται για τέταρτη ημέρα με κορωνοϊό. 60 περίπου άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι, ενώ ακόμα 35 εισαγωγές ατόμων πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Πέτσας: Έχουμε πόλεμο και κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε όρθιο το ΕΣΥ (video)

Πέτσας: Έχουμε πόλεμο και κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε όρθιο το ΕΣΥ (video)

«Έχουμε πόλεμο και κάνουμε τα πάντα να κρατήσουμε όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα (23/11).