Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έτοιμες οι κλίνες ΜΕΘ, δωρεά Μαρινάκη, Φράγκου και ΙΟΝ Α.Ε.

Έτοιμες οι κλίνες ΜΕΘ, δωρεά Μαρινάκη, Φράγκου και ΙΟΝ Α.Ε.
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 - 15:14

Στη διάθεση του Ε.Σ.Υ. τέθηκαν οι 14 νέες κλίνες, τις οποίες προσφέρουν, μέσω δωρεάς τους, ο κ. Μαρινάκης, η κα. Αγγελική Φράγκου και η ΙΟΝ Α.Ε. Οι κλίνες είναι διαθέσιμες στο Γενικό – Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και θα βοηθήσουν σημαντικά στην ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. που δέχεται τρομερές πιέσεις, αυτή την περίοδο!

Η παράδοσή τους και η ετοιμότητά τους, προς χρήση, έρχεται σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, για την πορεία της πανδημίας, στην Ελλάδα, με το Ε.Σ.Υ. να δοκιμάζεται και να δέχεται τρομερές πιέσεις, με τους ασθενείς να αυξάνονται δυστυχώς και τους γιατρούς να δοκιμάζονται στο… κόκκινο…

Τη Δευτέρα, το Γενικό Κρατικό Νικαίας και τη νέα ΜΕΘ επισκέφτηκε ο υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης. Επιθεώρησε από κοντά τις 14 νέες κλίνες, συνομίλησε με τους 10 μόνιμους ειδικευόμενους γιατρούς του Ε.Σ.Υ. αλλά και με πολλούς από τους τριάντα έξι επικουρικούς νοσηλευτές, που στελεχώνουν τη νέα μονάδα! Είναι άπαντες έτοιμη για τη δικής τους μάχη, με την πανδημία…

Πρόκειται για μία σπουδαία πρωτοβουλία, από πλευράς κ. Μαρινάκη, κας. Φράγκου και της εταιρείας ΙΟΝ Α.Ε. η οποία ξεπερνά το 1,5 εκ. ευρώ. Περιλαμβάνει την αγορά πλήρους εξοπλισμού των 14 κλινών ΜΕΘ (ειδικά κρεβάτια ΜΕΘ, σταθερούς αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, ειδικά μόνιτορς, αντλίες, απινιδωτές κτλ.), την κάλυψη των εξόδων για όλες τις οικοδομικές εργασίες και χωροταξικές μετατροπές που απαιτούνται, τα έξοδα για όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, το κόστος του συνόλου του υγειονομικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού που απαιτείται, καθώς και οτιδήποτε άλλο προκύψει στα πλαίσια της επέκτασης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Ο κ. Κικίλιας είχε εκφράσει τις ευχαριστίες του, για τη σπουδαία αυτή δωρεά, αλλά και «για τη σημαντική συμβολή τους στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα».

Διαβάστε επίσης

«Έπεσαν» τα κρούσματα, αλλά...

«Έπεσαν» τα κρούσματα, αλλά...

Οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει τους 549 διασωληνωμένους, ενώ οι άνθρωποι που έχασαν τη μάχη με τον κοροναϊό έφτασαν τους 84.