Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε συνεχή πίεση τα νοσοκομεία της B. Ελλάδας – Καθυστερεί η άρση του lockdown (video)

Σε συνεχή πίεση τα νοσοκομεία της B. Ελλάδας – Καθυστερεί η άρση του lockdown (video)
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 - 16:54

Παρά την αισιοδοξία που εκφράστηκε τα προηγούμενα 24ωρα, τα νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα έχουν υπερβεί τα όριά τους, με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να δίνει καθημερινά ένα τιτάνιο αγώνα.

Το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» άρχισε την εφημερία του στις 8 το πρωί με μόλις μια κενή κλίνη στη ΜΕΘ Covid και 75 κενές απλές κλινικές, ενώ στο «ΑΧΕΠΑ» έγιναν 75 εισαγωγές, ενώ συνεχίζεται η εξέταση άλλων 35 ύποπτων κρουσμάτων.

Παράλληλα, ο κορωνοϊός χτύπησε μια ακόμα μονάδα ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, όπου οι 25 από τους 50 τρόφιμους βρέθηκαν θετικοί, καθώς και πέντε εργαζόμενοι.

Αυξημένη είναι η πίεση και στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου διεκομίστηκαν χθες τρεις ασθενείς από τη βόρεια Ελλάδα, όμως ακόμα υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας Covid.

Καθυστερούν οι αποφάσεις η κυβέρνηση

Την ίδια ώρα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν έχει οριστικοποιηθεί καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει αυξημένο σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Πάτρα, τη Λάρισα, τη Μαγνησία, την Αιτωλοακαρνανία και τη Λέσβο. Πλέον στο τραπέζι είναι τις άρσης του lockdown σε δύο ταχύτητες, δηλαδή στις περιοχές που υπάρχει ανησυχία να παραμείνουν τα περισσότερα από τα περιοριστικά μέτρα.

Σήμερα οι λοιμωξιολόγοι θα κάνουν τις εισηγήσεις τους στον πρωθυπουργό για όλα και την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις πάντα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Φαίνεται πάντως πως δεν θα αργήσουν να ανοίξουν τα σχολεία. Το είπε χθες ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικου από τα Χανιά, το δήλωσε και η Νίκη Κεραμέως. Το πιθανότερο είναι να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και ίσως λίγες ημέρες μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Σταδιακά πιθανότατα θα ανοίξουν τα καταστήματα σε τρεις φάσεις με τα πολυκαταστήματα τελευταία ενώ για την εστίαση υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για να ανοίξει ακόμα και με μέτρα.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης