Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ημέρα σταθμός στη μάχη κατά της πανδημίας! (video)

Ημέρα σταθμός στη μάχη κατά της πανδημίας! (video)
Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020 - 16:56

Ημέρα σταθμός στη μάχη κατά της πανδημίας, αφού η Βρετανία είναι η πρώτη δυτική χώρα που προχώρησε σε έγκριση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer και οι εμβολιασμοί ξεκινάνε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Στο πρώτο στάδιο θα εμβολιαστούν 400.000 άνθρωποι, με το εμβόλιο να χορηγείται σε δύο δόσεις, με 21 μέρες διαφορά και την ανοσία να εμφανίζεται εφτά μέρες μετά τη δεύτερη δόση. Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας, ενώ θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών και το προσωπικό της πρώτης γραμμής των νοσοκομείων.

Για ιστορική στιγμή στη μάχη κατά του κορονοϊού έκανε λόγο ο πρόεδρος της Pfizer, Αλμπέρ Μπουρλά.

Οι Βρετανοί θα είναι οι πρώτοι πολίτες στον κόσμο που θα εμβολιαστούν εκτός των κλινικών δοκιμών.

Η βρετανική κυβέρνηση παρήγγειλε ήδη 40 εκατομμύρια δόσεις που επαρκούν για να εμβολιαστούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι πρώτες 800.000 δόσεις αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες ημέρες.

Στη Γερμανία, κατασκευάζονται τα πρώτα εμβολιαστικά κέντρα.

Στόχος των γερμανικών αρχών είναι να εμβολιάζονται αρκετοί άνθρωποι ταυτόχρονα, ενώ για την παραλαβή των εμβολίων ετοιμάζεται και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, οι παραλαβές θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο και θα κορυφωθούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός : 1.882 νέα κρούσματα και 100 θάνατοι – Στους 622 οι διασωληνωμένοι

Κορονοϊός : 1.882 νέα κρούσματα και 100 θάνατοι – Στους 622 οι διασωληνωμένοι

Μπορεί τα κρούσματα να αυξομειώνονται κάθε μέρα και τη μια μέρα να παρουσιάζονται πάνω από 2.000, ενώ την επόμενη κάτω, αυτό που μένει σταθερό είναι ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός τόσο των θανάτων, όσο και των διασωληνωμένων.