Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι ιστορικές στιγμές των πρώτων εμβολιασμών στην Ελλάδα (video)

Οι ιστορικές στιγμές των πρώτων εμβολιασμών στην Ελλάδα (video)
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 - 15:22

Οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα μας είναι γεγονός. Το μεσημέρι της Κυριακής (27/12) εμβολιάστηκε ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα, η προϊσταμένη νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του Ευαγγελισμού Ευσταθία Καμπισιούλη και λίγο αργότερα ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας. Τη σκυτάλη πήραν η πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός δίνοντας το παράδειγμα. Σήμερα, εμβολιάστηκε πριν από λίγο και ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν υπήρξε καμία παρενέργεια στα 260 άτομα που έκαναν χθες το εμβόλιο.

27 12 2020. Ημερομηνία ορόσημο. Σηματοδότησε την αρχή του τέλους της μάχης κατά του κορονοϊού. Η νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη και ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης ήταν οι πρώτοι Έλληνες πολίτες που εμβολιάστηκαν αποκτώντας την πολυπόθητη ασπίδα κατά της πανδημίας. Η νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός λίγο πριν εμβολιαστεί σχημάτισε το σήμα της νίκης.

Λίγο αργότερα την πόρτα του εμβολιαστικού κέντρου πέρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο Αττικό Νοσοκομείο, έκανε το εμβόλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υψηλού συμβολισμού ήταν ο εμβολιασμός του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου.

Από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν ήταν και ο Διευθυντής Νοσηλευτικής στον Ευαγγελισμό Δημήτρης Πιστόλας.

Τα επόμενα 24ωρα θα ακολουθήσει και η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά της πανδημίας.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν εμβολιαστεί 260 πολίτες.

Χθες καταγράφηκαν 342 νέες μολύνσεις. 53 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους ενώ 469 συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η Δυτική Αττική και η Θεσσαλονίκη είναι οι περιοχές που συνεχίζουν να ανησυχούν τους λοιμωξιολόγους καθώς εντοπίστηκαν 101 και 70 κρούσματα αντίστοιχα.

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από το πρωί συνεχίζονται οι εμβολιασμοί τόσο των υγειονομικών όσο και μελών της κυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Στέλιος Πέτσας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Αλέξης Τσίπρας και Βασίλης Κικίλιας.

Κάθε μέρα θα εμβολιάζονται 50 άτομα σε δύο βάρδιες από τους νοσοκόμους που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για αυτή τη διαδικασία.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης