Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κορονοϊός : Εντοπίστηκαν στην Αθήνα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού (video)

Κορονοϊός : Εντοπίστηκαν στην Αθήνα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού (video)
Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021 - 13:38

Συναγερμός σήμανε και στην Ελλάδα, αφού, όπως όλα δείχνουν, το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, εντοπίστηκε και στη χώρα μας.

Πρόκειται για το νέο, μεταλλαγμένο, στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία και έχει ανησυχήσει τους επιστήμονες σε όλο τον πλανήτη, αφού θεωρείται τουλάχιστον 70% πιο μεταδοτικό.

Ήδη έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε αρκετές χώρες, κυρίως λόγω των ταξιδιών που έγιναν στο διάστημα των γιορτών και αυτό προκάλεσε ακόμα περισσότερη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.

Μάλιστα, σήμερα εντοπίστηκε και στην Κύπρο, οπότε θεωρούνταν θέμα χρόνου να έρθει στη χώρα μας, αν μάλιστα δεν είχε γίνει ήδη.

Στην Ελλάδα το νέο στέλεχος

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεταλλαγμένο στέλεχος έχει ήδη εμφανιστεί και στη χώρα μας.

Έξι επιβάτες πτήσης από τη Μεγάλη Βρετανία στους οποίους έγινε τεστ βρέθηκαν θετικοί στα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού.

Όπως αναφέρθηκε, σε τέσσερα από τα κρούσματα εντοπίστηκε το στέλεχος που βρέθηκε στην Βρετανία και σε δύο η μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Ταϊλάνδη.

Ένας από αυτούς είναι Έλληνας.

Άπαντες βρίσκονται σε ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτό το στέλεχος του ιού είναι πιο μεταδοτικό στα παιδιά.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης