Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα οι εμβολιασμοί (video)

Συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα οι εμβολιασμοί (video)
Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021 - 16:54

Η επιχείρηση "Ελευθερία" βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Από το πρωί εμβολιάζονται υγειονομικοί - γιατροί και νοσηλευτές- ενώ άρχισαν και οι εμβολιασμοί στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Πάντως οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν αναβολές στους εμβολιασμούς τους ενώ το υπουργείο Υγείας το διαψεύδει.

Τα εμβόλια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και στην περιφέρεια. Σήμερα προστέθηκαν 42 νέα νοσοκομεία και 5 στρατιωτικά στα εννέα νοσοκομεία όπου πραγματοποιούνταν ήδη εμβολιασμοί.

Ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί ηλικιωμένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, δομές χρονίως πασχόντων και κέντρα αποκατάστασης.

Ωστόσο, οι υγειονομικοί καταγγέλλουν αναβολές στους προγραμματισμένους εμβολιασμούς, με την κυβέρνηση να το διαψεύδει και να κάνει λόγο για εμβολιασμούς σε τρεις φάσεις.

Να δώσουν από κοινού το παράδειγμα του εμβολιασμού οι ηγέτες των κομμάτων καλεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά η οποία και εμβολιάστηκε σήμερα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία και έως τις 12 του μήνα θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα.

Όπως αναφέρει η Ιοκάστη Αλειφεροπούλου από το πρωί έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. 50%-60% των εργαζομένων έχουν δηλώσει ότι θέλει να εμβολιαστεί.

Μέσα στην ημέρα υπολογίζεται ότι θα κάνουν το εμβόλιο 170 άτομα ενώ μέσα στην εβδομάδα θα φτάσουν τα 600. 3700 εργαζόμενοι σε εννέα νοσοκομεία της Αθήνας έχουν εμβολιαστεί από τις 27 Δεκεμβρίου όπου ξεκίνησε το πρόγραμμα. Διασωληνωμένος νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο υποδιοικητής του Θριάσιου Νοσοκομείου. Ο 54χρονος είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αλλά σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς δεν υπάρχει συσχέτιση. Ο υποδιοικητής είχε υποκείμενα νοσήματα.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης