Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παράταση του lockdown συστήνουν οι λοιμωξιολόγοι (video)

Παράταση του lockdown συστήνουν οι λοιμωξιολόγοι (video)
Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021 - 16:58

Κρίσιμη ημέρα η σημερινή για την πανδημία και τη συνέχιση ή μη, της καραντίνας. Σε λίγη ώρα συνεδριάζουν τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και από το αποτέλεσμα της συνεδρίασης αυτής θα κριθεί αν και κατά πόσο θα αρθεί – και σε ποιο βαθμό – το σκληρό lockdown, κάτι που θα σημάνει ταυτόχρονα και την επαναλειτουργία μέρους του λιανεμπορίου. Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιστήμονες είναι αρκετά επιφυλακτικοί και μπορεί να μην ανάψουν το «πράσινο φως» καθώς φοβούνται ότι θα χτυπήσει τη χώρα μας και τρίτο κύμα πανδημίας.

Ανησυχία για τα κρούσματα του κορονοϊού που όλα δείχνουν ότι θα ανέβουν τις επόμενες μέρες εκφράζουν οι ειδικοί, που δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το γιορτινό αποτύπωμα της διασποράς.

Να ανοίξουν τα σχολεία και στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές εισηγήθηκαν, οι λοιμωξιολόγοι, που συνεδρίασαν εκτάκτως, χθες το απόγευμα. Στο λόγο για τον οποίο καταψήφισε την εισήγηση, αναφέρθηκε μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Σήμερα το μεσημέρι, η Επιτροπή θα συζητήσει εκ νέου για το click away. Μιλώντας στο MEGA, η Ελένη Γιαμαρέλλου εμφανίστηκε διστακτική για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Το περασμένο 24ωρο διενεργήθηκαν 8.697 τεστ και εντοπίστηκαν 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού. 47 ασθενείς κατέληξαν και άλλοι 391ας ήταν διασωληνωμένοι. Σύμφωνα με το Νίκο Καπραβέλο, ένα τρίτο ακόμα πιο θανατηφόρο κύμα είναι μπροστά μας.

Αν έχουμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων μετά τις 11 Ιανουαρίου, τα νοσοκομεία δεν θα τα βγάλουν πέρα, εκτίμησε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο MEGA.

Εξονυχιστικούς ελέγχους για άσκοπη μετακίνηση πραγματοποίησε χθες το βράδυ στη λεωφόρο Κηφισίας η αστυνομία. Αν και η κυκλοφορία μετά τις 9 το βράδυ απαγορεύεται, η κίνηση στους δρόμους ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Το πρόστιμο σε περίπτωση άσκοπης μετακίνηση είναι 300 ευρώ.

Παράταση των «σκληρών» μέτρων εισηγούνται οι επιστήμονες

Την παράταση των «σκληρών» μέτρων φαίνεται πως θα εισηγηθούν σήμερα οι ειδικοί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι αισιόδοξοι, τα επιδημιολογικά δεδομένα τους ανησυχούν και πρόκειται να εισηγηθούν παράταση του lockdown.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη που έγινε σήμερα για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ότι αυξάνονται κατά 3000 ημερησίως οι εμβολιασμοί στη χώρα και πως το σχέδιο προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό και χωρίς λάθη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι αρχές του σχεδιασμού είναι τρεις: Ασφάλεια στην ανάπτυξη των εμβολιαστικών δομών και διαδικασιών, πλήρης διαφάνεια και ταχύτητα.

Είπε επίσης ότι η διαδικασία είναι ψηφιοποιημένη, ότι από τις 4 Ιανουαρίου μπήκαν στο πρόγραμμα άλλα 51 νοσοκομεία, σήμερα προστίθενται άλλα 55 και τη Δευτέρα τα τελευταία 19 στη νησιωτική Ελλάδα.

Όλα δείχνουν ότι πάμε σε παράταση του lockdown. Οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν και τα μέτρα θα χαλαρώσουν εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα σταδιακά.

Έτσι φαίνεται ότι συνεχίσει να απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού και για το λιανεμπόριο αρχικά θα ανοίξει με τη μέθοδο του click away αλλά όχι από αυτή αλλά ίσως από την επόμενη Δευτέρα.

Η εστίαση θα ανοίξει αρκετά αργότερα, ενώ οι λοιμωξιολόγοι δείχνουν αρνητικοί και για τα κομμωτήρια και τα καταστήματα περιποίησης νυχιών.

Για τα σχολεία, τη Δευτέρα ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία και προς το τέλος του μήνα μπορεί να ανάψει «πράσινο φως» για τις άλλες βαθμίδες.

Ανησυχία για τα κρούσματα στην Αττική

Η Αττική συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία δίνοντας το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων ημερησίως. Η εικόνα σήμερα στο κέντρο της Αθήνας θυμίζει lockdown, με λίγο κόσμο να κυκλοφορεί. Την ίδια ώρα, οι πολίτες εμφανίζονται σύμφωνοι με τη συνέχιση του lockdown.

Προετοιμασίες για το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων τη Δευτέρα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων

Οι εκπαιδευτικοί είναι ήδη στις θέσεις τους και στέλνουν mail στους γονείς ώστε να ενημερωθούν τι ώρα θα πρέπει να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς τα παιδιά θα πηγαίνουν τμηματικά ανάλογα με την τάξη στην οποία φοιτούν.

Τα διαλείμματα θα γίνονται σε κοινές ώρες, ωστόσο οι αυλές θα χωριστούν ανάλογα με τις τάξεις. Την ίδια ώρα, η πλατφόρμα των τεστ έχει ανοίξει και πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εξεταστούν. Επίσης στα σχολεία έχουν φτάσει και οι σχετικές μάσκες.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Παράταση του lockdown κατά μία εβδομάδα

Παράταση του lockdown κατά μία εβδομάδα

Την παράταση του σκληρού lockdown κατά μια εβδομάδα, μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς...