Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρεμιέρα για το λιανεμπόριο – Πώς κινήθηκε η αγορά (video)

Πρεμιέρα για το λιανεμπόριο – Πώς κινήθηκε η αγορά (video)
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 - 16:55

Ξεκίνησε από το πρωί η επανεκκίνηση της λειτουργίας του λιανεμπορίου, μετά από μία περίοδο σκληρού λοκντάουν που έφερε οικονομική ασφυξία σε πολλά καταστήματα.

Ανοιχτά θα είναι και τα εμπορικά κέντρα από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ η μετάβαση στα καταστήματα που ανοίγουν θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 και ο καταναλωτής θα έχει χρονικό περιθώριο δύο ωρών για να ολοκληρώσει την αγορά του.

Τα Κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα λειτουργούν χωρίς περιορισμό με μήνυμα στο 13033.

Στα καταστήματα θα μπορούν να μπαίνουν 4 πελάτες ανά 100τμ ενώ για κάθε επιπλέον πελάτη θα απαιτούνται ακόμα 25 τμ. Παράλληλα ισχύει ο κανόνας που απαιτεί απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται, πως σε κεντρικές αγορές όπως των Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης, κατά τις πρώτες ώρες επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρχαν ουρές από τους καταναλωτές.

Έτσι, τα μηνύματα από την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, είναι αισιόδοξα.

Εν τω μεταξύ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, βρέθηκαν στην αγορά για να κάνουν μια δια ζώσης «αυτοψία» της επανεκκίνησης του λιανικού εμπορίου.

Σε αναμονή η εστίαση

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης αγωνιούν και περιμένουν να επαναλειτουργήσει ο κλάδος τους που έχει πληγεί από την πανδημία.

Οι αρχές παρακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε περιοχής και ελπίζουν πως το επόμενο διάστημα καταναλωτές και καταστηματάρχες θα τηρήσουν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης