Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βελτιώνεται ο καιρός - Άνοδος της θερμοκρασίας (video)

Βελτιώνεται ο καιρός - Άνοδος της θερμοκρασίας (video)
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 - 16:57

Ήπιος για την εποχή θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, ενώ οι νοτιάδες θα ανεβάσουν λίγο τη θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά η Πέμπτη θα είναι άλλη μια ημέρα που θα ξεκινήσει με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, κρύο και παγετό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, αραιές κατά βάση.

Στο ανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα θα πυκνώσουν με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών περίπου από τη Μυτιλήνη και νοτιότερα, όχι όμως αξιόλογων φαινομένων, αρκετά διάσπαρτων.

Στο Ιόνιο και στα δυτικά βορειοδυτικά προβλέπονται μέτριας έντασης βροχές και τοπικές
χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα αρχίσει να ανεβαίνει αισθητά και το κρύο να περιορίζεται. Θα φτάσει λοιπόν 13 βαθμούς στα βόρεια, 14-16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 13-15 οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο 3-4
και στα νότια 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και γενικά αίθριος καιρός. Η Θερμοκρασία από 5- 14 με νοτιοδυτικό άνεμο στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-4 μποφόρ.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως μέχρι το μεσημέρι, με μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Η θερμοκρασία από 0-11 και οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Παρασκευή βροχές με πρόσκαιρες καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και τα δυτικά, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας. Κατά διαστήματα βροχερό θα είναι το σκηνικό στην ανατολική νησιωτική χώρα, ενώ ηλιοφάνεια με παροδικά αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα , φτάνοντας τους 14-17 βαθμούς το μεσημέρι και μάλιστα και το πρωινό κρύο λίγο θα περιοριστεί, καθώς περιμένουμε άνοδο και στις ελάχιστες τιμές. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5-6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Κλείνοντας, το Σάββατο στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται βροχές. Πιο έντονες στα δυτικά .όπου και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες και χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει κοντά στους 14-16 βαθμούς κατά μέσο όρο, με νοτιάδες στα πελάγη 5-7 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης