Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υψηλές θερμοκρασίες και ήλιος! Αναλυτικά ο καιρός (video)

Υψηλές θερμοκρασίες και ήλιος! Αναλυτικά ο καιρός (video)
Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021 - 16:58

Περνάμε σταδιακά σε μια παρατεταμένη περίοδο καλοκαιρίας, με τις βροχές να περιορίζονται , τον ήλιο να κυριαρχεί και τις θερμοκρασίες, ειδικά το σαββατοκύριακο, να θυμίζουν περισσότερο άνοιξη.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τμήματα της νοτιοανατολικής χώρας, από τη Σάμο και νοτιότερα, στα Δωδεκάνησα, στην Κάρπαθο και στα ανατολικότερα τμήματα της Κρήτης. Στις περιοχές αυτές αναμένονται βροχές μέχρι μέτριας έντασης, οι οποίες το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα, με αραιές κατά βάση νεφώσεις , πρόσκαιρα πιο πυκνές στα νότια όπου πιθανόν να ψιχαλίσει τοπικά στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς και 17-18 στα υπόλοιπες δυτικές, κεντρικές και νότιες περιοχές. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα είναι κοντά στους 16-18 και μέχρι 20 σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου 3-4 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα αναμένεται να φυσάει ένας νοτιάς 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αρκετός ήλιος με αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές το πρωί. Η θερμοκρασία από 10-17 και οι άνεμοι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, τοπικές μέσα στη μέρα, αλλά θα επικρατήσει και ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 9-16 με ήπιους ανέμους 2-3 μποφόρ αρχικά βόρειοι και στη συνέχεια μεταβλητοί.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Πέμπτη τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα σε όλη τη χώρα, με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, μάλιστα θα κυμανθεί σε ορισμένες περιοχές κατά 8-10 βαθμούς πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές. Συγκεκριμένα το μεσημέρι οι μέγιστες θα πλησιάσουν τους 17-18 βαθμούς κελσίου κατά μέσο όρο και θα φτάσουν και τους 20 στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι σε δυτικές διευθύνσεις 3-5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Παρασκευή σε παρόμοιο μοτίβο θα κυλήσει ο καιρός. Δηλαδή, ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές με κατά διαστήματα τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας και τους 20 βαθμούς για άλλη μια ημέρα, με ήπιους ανέμους στα πελάγη , λίγο πιο ενισχυμένους στα Δωδεκάνησα στα 5-6 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης