Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κορονοϊός: Αντίστροφη μέτρηση για νέα αυστηρότερα μέτρα! (video)

Κορονοϊός: Αντίστροφη μέτρηση για νέα αυστηρότερα μέτρα! (video)
Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021 - 16:51

Ημέρα αποφάσεων είναι η σημερινή, με το βλέμμα στραμμένο στην εισήγηση των επιδημιολόγων.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόταση να μπει η Αχαΐα και η Θεσσαλονίκη στο «κόκκινο» και να ισχύσει απαγόρευση από τις 18:00 το απόγευμα στην Αττική τα Σαββατοκύριακα.

«Βόμβα» για την Αττική

Με την εξάπλωση του κορονοϊού στην Αττική να αυξάνεται εμφατικά, θεωρείται μονόδρομος ότι πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα νούμερα δείχνουν αύξηση έως και 200% στο ιικό φορτίο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Για το λιανεμπόριο προκρίνεται η λύση να μείνει ενεργό το click away, το οποίο θα είναι ο μοναδικός τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων. Το click inside καταργείται και στόχος είναι να περιοριστεί η μετακίνηση αλλά και ο συνωστισμός.

Το ωράριο κυκλοφορίας στην Αττική παραμένει μέχρι τις 21:00 το βράδυ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι το ωράριο της απαγόρευσης τα Σαββατοκύριακα θα διευρυνθεί στην Αττική, όπως στις υπόλοιπες κόκκινες περιοχές.

Θα ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι τις 05:00 το πρωί.

Σημειώνεται ότι «κόκκινες», εκτός από την Αττική, θα γίνουν σήμερα η Θεσσαλονίκη και η Αχαΐα.

Μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων έχουν εισηγηθεί και την επιστροφή των μαθητών στην τηλεκπαίδευση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, ωστόσο η κυβέρνηση θέλει να κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι δεν ήταν καν στην ατζέντα των ειδικών. Έτσι, θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή είναι όλα ανοικτά, ενώ η τηλεκπαίδευση θα ισχύει για τους μαθητές λυκείου στις κόκκινες περιοχές.

«Κόκκινη» Θεσσαλονίκη & Πάτρα

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Στην Αττική υπολογίζεται ότι υπάρχουν περισσότερα από 4.000 ενεργά κρούσματα. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, όπου και παρατηρείται νέα αύξηση με 800 ενεργά κρούσματα.

Η Πάτρα έχει 300 ενεργά κρούσματα και προβληματίζει με τον ταχύτατο ρυθμό που ανεβαίνουν τα κρούσματα στην περιοχή.

Σε συναγερμό βρίσκονται και όλα τα νοσοκομεία αναφοράς καθώς αναμένεται να υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης