Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανησυχητική η επιδημιολογική εικόνα της χώρας (video)

Ανησυχητική η επιδημιολογική εικόνα της χώρας (video)
Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 - 13:58

Ένα εκρηκτικό σκηνικό διαμορφώνεται σε όλη την επικράτεια σε ό, τι αφορά την επιδημιολογική εικόνα. Κρούσματα, νέα στελέχη και εισαγωγές βρίσκονται σε άνοδο, εγείροντας επιτακτικά το ερώτημα αν μας περιμένουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα αλλά και επέκταση του lockdown.

Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλαγμένα στελέχη, εκτίναξη των νέων εισαγωγών. Η επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση της Αττικής, προβληματίζει, θέτοντας επιτακτικά το ερώτημα εάν έρχεται σκληρότερο απαγορευτικό ή ακόμα και παράταση του lockdown.

Το Σάββατο οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν και πάλι τους 300, ενώ καταγράφηκαν 1.222 νέα κρούσματα. 561 από αυτά εντοπίζονται στην Αττική, όπου η πληρότητα στις εντατικές έφτασε το 85%!

Η πτώση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την εξάπλωση των μεταλλάξεων, αναμένεται να αυξήσουν τη μεταδοτικότητα του ιού, με τους λοιμωξιολόγους να εξετάζουν το ενδεχόμενο να εισηγηθούν τη χρήση διπλής μάσκας.

Ένα ακόμη μέτρο που πιθανόν να κριθεί αναγκαίο σε περίπτωση που αυξηθεί η μολυσματικότητα του ιού, είναι η αναθεώρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης ακόμα και σε πάνω από δύο μέτρα απόσταση.

Πολωνία: Εντοπίστηκε σε εκτροφείο βιζόν στέλεχος του κορωνοϊού που μπορεί να μεταδοθεί σε ανθρώπους

Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι νέο στέλεχος του κορωνοϊου εντοπίστηκε σε εκτροφείο βιζόν στη βόρεια Πολωνία. Το νέο στέλεχος μπορεί να μεταδοθεί στους ανθρώπους.

Στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε εκτροφείο βιζόν στη βόρεια Πολωνία μπορεί να μεταδοθεί στους ανθρώπους και αντιστρόφως, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Γεωργίας της χώρας.

Ο ιός βρέθηκε σε ένα εκτροφείο στην περιφέρεια Καρτούζι, στα τέλη του περασμένου μήνα. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται σε βιζόν στην Πολωνία και εκφράζονται φόβοι ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στη μαζική σφαγή χιλιάδων ζώων, σε μια χώρα που μετρά περισσότερα από 350 εκτροφεία.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης