Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κορονοϊός: Στο… κόκκινο παραμένει η Αττική (video)

Κορονοϊός: Στο… κόκκινο παραμένει η Αττική (video)
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 - 13:36

Σφυροκοπά τη χώρα ο κορονοϊός με τα κρούσματα να παραμένουν σε υψηλό τριψήφιο αριθμό.

1.424 νέα κρούσματα σε σύνολο 43.310 τεστ ανακοινώθηκαν χθες, 23 συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον ιό ενώ 325 είναι οι διασωληνωμενοι.

Το Λεκανοπέδιο βρίσκεται στο «μάτι» της πανδημίας, αφού σταθερά καταγράφει σχεδόν τα μισά εκ του συνόλου των κρουσμάτων στη χώρα.

«Βράζει» η Αθήνα
Με τις εισαγωγές να αυξάνονται το “ξεκλείδωμα” της Αττικής δείχνει να απομακρύνεται και η παράταση του lockdown αποτελεί μονόδρομος.

247 ασθενείς εισήχθησαν το τελευταίο 24ωρο με συμπτώματα κορωνοιου.

Οι περισσότερες μολύνσεις πλέον εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας, σε Περιστέρι , Ίλιον , Κηφισιά, Μαρούσι αλλά και τη Σαλαμίνα.

Στοίχημα η αντοχή του ΕΣΥ
Το μεγάλο στοίχημα είναι να αντέξει το σύστημα υγείας στην Αττική, καθώς η πληρότητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας ξεπερνά το 80% και καθημερινά οι διοικήσεις των νοσοκομείων αναζητούν λύσεις, με δημιουργία νέων κλινών.

Χθες το πρωί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για την διαχείριση της κατάστασης στις μονάδες εντατικής, καθώς οι επόμενες 15 μέρες θεωρούνται κρίσιμες.

Ήδη η 2η Υγειονομική Περιφέρεια προχώρησε στην ανάπτυξη 17 νέων κλινών και σε άλλες 12 η πρώτη για να καλυφθούν οι ανάγκες της επόμενης εβδομάδας.

Θεσσαλονίκη
Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι διαμαρτυρίες στο δήμο Ευόσμου – Κορδελίου στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος από χθες βρίσκεται σε αυστηρό lockdown.

Οι αρχές έθεσαν την περιοχή στο κόκκινο εξαιτίας του εντοπισμού 12 κρουσμάτων της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης. Οι κάτοικοι εναντιώνονται σε αυτή την απόφαση.

«Κινητές» ΜΕΘ στην Πάτρα
Δύο «κινητές» Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που πρόκειται να ενισχύσουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στη μάχη με τον κορονοϊό. Μάλιστα η πρώτη έφτασε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους στο ευρύ κοινό προκειμένου να εντοπιστούν τα κρούσματα που δεν φέρουν εμφανή συμπτώματα του νέου κορονοϊού.

Σήμερα Κυριακή 21 Φεβρουαρίου θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Σωφρονιστικό Κατάστημα «Αγίου Στεφάνου» Πατρών και drive through δειγματοληψία στο ύψος της οδού Πανεπιστημίου 138, στην περιοχή της Ανθούπολης.

Εντατικοί έλεγχοι, συλλήψεις για κορονοπάρτι
Για ακόμη μια ημέρα οι εντατικοί έλεγχοι συνεχίζονται. Σε 64.416 ελέγχους βεβαιώθηκαν 1.436 παραβάσεις. Και συνολικά πραγματοποιήθηκαν 16 συλλήψεις.

Στην Αττική συνελήφθη μια γυναίκα και της επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ καθώς διοργάνωσε ιδιωτική εκδήλωση σε σπίτι με 19 συμμετέχοντες.

Σε άλλη εκδήλωση συνελήφθησαν 10 άτομα τα οποία συμμετείχαν και αυτά σε παράνομη εκδήλωση 20 ατόμων. Ακόμη μια σύλληψη για παράνομο πάρτι με 5 συμμετέχοντες είχαμε στην Αττική.

Άλλη μια σύλληψη σε παράνομη συγκέντρωση 8 ατόμων. Στην Θεσσαλονίκη συνελήφθη διοργανωτής πάρτι με 7 συμμετέχοντες.

Σε όλους τους οργανωτές επιβλήθηκε το πρόστιμο των 3000 ευρώ και σε όσους συμμετείχαν πρόστιμο 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας και άσκοπης μετακίνησης.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης