Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με καλό καιρό θα φύγει ο Φεβρουάριος (video)

Με καλό καιρό θα φύγει ο Φεβρουάριος (video)
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 - 16:55

Μάλιστα τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία θα σημειώνει μικρή άνοδο καθημερινά, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά την Τρίτη θα επικρατήσουν εξαιρετικές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα. Η μόνη μικρή παραφωνία στην κατά τ’ άλλα ηλιόλουστη μέρα, θα είναι κάποιες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια παράλια της Κρήτης. Τοπική συννεφιά προβλέπεται νωρίς το πρωί και στην Ήπειρο, όπου θα δημιουργηθούν τοπικές ομίχλες , χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα από το πρωί , με λιακάδα αρκετή καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και στις περιοχές που προανέφερα όπου προβλέπονται λίγες νεφώσεις και τίποτα παραπάνω.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε περαιτέρω άνοδο,15-18°C στα βόρεια, 19 στη δυτική Ελλάδα, μέχρι και 20 βαθμούς στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν μεταξύ 16 και 18 βαθμών Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη. Στο Ιόνιο στα 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο 3-5 και τοπικά και 6 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με λιακάδα. Η θερμοκρασία από 7-20 βαθμούς, με 20αρια στις πιο δυτικές συνοικίες της Αττικής και βοριάδες 2-4, στα ανατολικά και 5 μποφόρ.

Και για την περιοχή της Θεσσαλονίκης περιμένουμε αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Χαλκιδικής μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 6-18°C, μεταβλητοί οι άνεμοι στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, την Τετάρτη περιμένουμε παρόμοιο καιρό. Δηλαδή ο ήλιος θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα, ίσως προς το βράδυ αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα βορειοανατολικά. Νεφώσεις όμως που δεν είναι ικανές να δώσουν βροχή. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα , προσεγγίζοντας τους 19-22°C. Θα δούμε δηλαδή μέγιστες θερμοκρασίες ημέρας κατά 10-12 βαθμούς υψηλότερες από της φυσιολογικές για την εποχή. Το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο θα ενισχυθεί το βράδυ στα 4-6 και 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη η καλοκαιρία θα συνεχιστεί, στα ανατολικά και νότια περιμένουμε κατά διαστήματα συννεφιά. Πιθανόν να δώσει αυτή η συννεφιά στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Η θερμοκρασία στις συγκεκριμένες περιοχές θα σημειώσει μικρή πτώση, με 17 και 18 βαθμούς αντίστοιχα και 20-21°C στις υπόλοιπες περιοχές. Ενισχυμένοι θα πνέουν οι βοριάδες στο Αιγαίο μέχρι 7 και 8 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης