Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προανήγγειλε παράταση του lockdown ο πρωθυπουργός (video)

Προανήγγειλε παράταση του lockdown ο πρωθυπουργός (video)
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 - 15:37

Στο θέμα του κορονοϊού αναφέρθηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Η χθεσινή έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων πάγωσε τις όποιες σκέψεις για χαλάρωση των μέτρων. Πλέον είναι δεδομένη η παράταση του lockdown στην Αττική για τουλάχιστον μία με δύο εβδομάδες, κάτι που ουσιαστικά επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν από λίγο στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το θετικό νέο είναι πως προχωρά γρήγορα ο εμβολιασμός και σύντομα θα ξεπεράσουμε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου, αλλά αυτό ταυτόχρονα δημιουργεί αισθήματα εφησυχασμού.

«Δεν έχουμε χτίσει ακόμα τείχος ανοσίας και οι μήνες Φεβρουάριος και Μάρτιος είναι δύσκολοι μήνες», τόνισε ο πρωθυπουργός εξηγώντας ότι η χθεσινή αύξηση των κρουσμάτων βάζει φρένο στις προθέσεις για άνοιγμα.

Έτσι σε μια εβδομάδα από τώρα και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πίεση στο σύστημα υγείας οι ειδικοί θα κρίνουν εκ νέου τι μπορεί να γίνει.

Αν ανάψουν το πράσινο φως το πρώτο που φαίνεται να ανοίγει θα είναι το λιανεμπόριο με νέο πενταψήφιο κωδικό για αγορές μέσα σε 3 ώρες, και σε δεύτερο χρόνο θα ανοίξουν τα σχολεία.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης