Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυστηροί έλεγχοι για την εφαρμογή των νέων μέτρων (video)

Αυστηροί έλεγχοι για την εφαρμογή των νέων μέτρων (video)
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 - 14:21

Δραματική έκκληση να τηρηθούν τα νέα μέτρα αλλά και να υπάρχει προσοχή σήμερα λόγω Τσικνοπέμπτης έκανε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων και σε διάφορα σημεία της Αττικής είχαν στηθεί από το πρωί μπλόκα της Αστυνομίας.

«Σήμερα ξεπερνάμε τον συμβολικό αριθμό του 1.000.000 εμβολιαστικών δόσεων» είπε σε νέο μήνυμα ο πρωθυπουργός, ενώ έκανε έκκληση για σήμερα Τσικνοπέμπτη να γιορτάσουμε μόνο με την οικογένεια μας.

«Ειδικά σήμερα που είναι μέρα παραδοσιακών συγκεντρώσεων πρέπει να φανούμε διπλά προσεκτικοί. Όλοι θέλουμε να λειτουργήσουν ξανά σύντομα τα σχολεία και το λιανεμπόριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πανδημία καλπάζει παρά το lockdown. Ο αριθμός των κρουσμάτων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και πλέον το ΕΣΥ μπαίνει σε συνθήκες πολέμου.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 2.702 κρούσματα και 40 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 371.

Η Αττική με νέο ρεκόρ καταγράφει 1.269 μολύνσεις, η Θεσσαλονίκη 314 και οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν νέα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού.

Οι αλλαγές στις μετακινήσεις

Μετά το λεκανοπέδιο της Αττικής, η Θεσσαλονίκη και άλλες 12 περιοχές της χώρας βάφονται με «βαθύ» κόκκινο.

Ο κωδικός «6» αλλάζει και πλέον η μετακίνηση για σωματική άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο επιτρέπεται μόνο με τα πόδια, με ποδήλατο κοντά στον τόπο κατοικίας.

Ο κωδικός «2» που αφορά καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία όπως και ο κωδικός «3» για τις τραπεζικές συναλλαγές πλέον επιτρέπεται για μετακίνηση εντός των δήμων κατοικίας και σε απόσταση έως δύο χιλιόμετρα.

Ο κωδικός «4» για την παροχή βοήθειας παραμένει ως έχει ωστόσο οι έλεγχοι από την αστυνομία θα είναι αυστηρότεροι.

Τα ωράρια απαγόρευσης κυκλοφορίας παραμένουν ως έχουν για τις καθημερινές σε Αττική και Θεσσαλονίκη – από τις 21:00 έως τις 05:00 ωστόσο για τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση ισχύει από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 05:00 τα ξημερώματα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Lockdown μέσα στο lockdown. Αυτό είναι το μόνο κυβερνητικό σχέδιο. Η αποτυχία έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Επιμένουν σε λύσεις -μπαλώματα, την ώρα που έπρεπε να έχουν επιτάξει κρεβάτια ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές, όπως έχουμε ζητήσει. Δεν αρκούν και δεν πείθουν τους πολίτες οι αυτοσχεδιασμοί και τα ημίμετρα του πανικού».

«Κανένα lockdown πάνω στο lockdown δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς» συμπλήρωσε το ΚΚΕ.

Όπως όλα δείχνουν πάντως αυτό που θα ανοίξει τελευταίο είναι η εστίαση.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Καλοκαιρία μέχρι το Σάββατο, πτώση της θερμοκρασίας και βροχές από την Κυριακή (video)

Καλοκαιρία μέχρι το Σάββατο, πτώση της θερμοκρασίας και βροχές από την Κυριακή (video)

Μέχρι και το Σάββατο θα απολαύσουμε την καλοκαιρία. Στη συνέχεια φαίνεται να έρχεται ένα τριήμερο δηλαδή Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη με πιο χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια σε ορεινές κυρίως περιοχές.