Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απίστευτες εικόνες! Ξέφρενο αποκριάτικο πάρτι στους δρόμους εν μέσω αυστηρού lockdown! (video)

Απίστευτες εικόνες! Ξέφρενο αποκριάτικο πάρτι στους δρόμους εν μέσω αυστηρού lockdown! (video)
Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 - 14:17

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού σημειώθηκαν χθες στην Ξάνθη όπου κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους για να γιορτάσει το καρναβάλι. «Ήταν μια αυθόρμητη συμμετοχή» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, που παραδέχτηκε ότι όλη την εβδομάδα ο Δήμος έβαζε μουσική για να ανεβάσει το κέφι του κόσμου και μάλιστα «ήταν σε ετοιμότητα αν συμβεί κάτι τέτοιο αμέσως να σταματήσουμε και να διαλύσουμε τον κόσμο».

Κι όμως αυτές οι εικόνες με κόσμο να διασκεδάζει είναι χθεσινές. Καταγράφηκαν χθες το απόγευμα στο κέντρο της Ξάνθης από καρναβαλιστές που ξεχύθηκαν στην κεντρική πλατεία για να γιορτάσουν το απαγορευμένο καρναβάλι.

Από νωρίς το πρωί τα ηχεία του Δήμου έπαιζαν μουσική. Ο κόσμος άρχισε σταδιακά να πυκνώνει μέχρι που στις 7 το απόγευμα η πλατεία Δημοκρατίας γέμισε.

Πάνω από 1000 άτομα στο απαγορευμένο καρναβάλι

Περισσότερα από 1000 άτομα επί μισή ώρα, ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς αποστάσεις και μάσκες χόρευαν στους ρυθμούς του καρναβαλιού.

Στο αποκριάτικο κορωνοπάρτι συμμετείχαν πολίτες κάθε ηλικίας. Στην πλειονότητά τους νέοι. Πολλοί από αυτούς ήταν μασκαρεμένοι την ώρα που κάποιοι άλλοι με καπνογόνα στα χέρια χόρευαν στους ρυθμούς της σάμπα. Μέχρι και ηχείο κατέβασαν στην πλατεία!

Μισή ώρα αργότερα το πάρτι διαλύθηκε. Η μουσική σταμάτησε ενώ η αστυνομία έκανε συστάσεις στο πλήθος.

Οι ειδικοί ωστόσο εμφανίζονται ανήσυχοι. Κάνουν λόγο για υγειονομική βόμβα που σε 10 με 15 ημέρες θα δημιουργήσει πρόβλημα στην περιοχή.

Διαφορετική παρέλαση στο καρναβάλι της Πάτρας

Όπως φαίνεται το καρναβάλι γιορτάστηκε δεόντως από μερίδα πολιτών, που αψήφησαν τα μέτρα και το lockdown και γλέντησαν σε πολυπληθή κορωνοπάρτι σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στην Πάτρα, οι εικόνες δε θυμίζουν σε τίποτα περασμένες χρονιές, ωστόσο τα κορωνοπάρτι συνεχίζονται και εκεί, ακόμα και εχτές το βράδυ, όταν 100 άτομα συμμετείχαν σε ένα από αυτά, το οποίο διαλύθηκε με παρέμβαση της αστυνομίας.

Πάντως, η καθιερωμένη παρέλαση θα γίνει και φέτος, απλά κάπως… διαφορετικά, αφού μπορούμε όλοι να την απολαύσουμε διαδικτυακά στο επίσημο κανάλι της ΚΕΔΗΠ στο Youtube και στην επίσημη σελίδα της ΚΕΔΗΠ.

Οι Πατρινοί με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό το έθιμο, κόντρα σε όσα φέτος δεν τους επιτρέπουν να διασκεδάσουν όπως εκείνοι ξέρουν.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης