Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κορονοϊός: Η πανδημία σαρώνει την Ευρώπη - Σκληρό lockdown στην Ιταλία, μια ανάσα από την καραντίνα η Γαλλία

Κορονοϊός: Η πανδημία σαρώνει την Ευρώπη - Σκληρό lockdown στην Ιταλία, μια ανάσα από την καραντίνα η Γαλλία
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 - 20:10

Η Ιταλία πλήττεται από το τρίτο κύμα της πανδημίας, με τα νέα κρούσματα να σημειώνουν καθημερινά ρεκόρ την τελευταία εβδομάδα.

Εμπορικά καταστήματα, σχολεία και εστιατόρια κλείνουν και πάλι από σήμερα σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων η Ρώμη και το Μιλάνο, μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

Μόνο χθες, οι νέες μολύνσεις ήταν περισσότερες από 21.000. Το τριήμερο του Πάσχα των Καθολικών, 3 με 5 Απριλίου, σε κόκκινη ζώνη θα μετατραπεί ολόκληρη η Ιταλία.

Ένα βήμα πριν το lockdown η Γαλλία
Πιεσμένο περισσότερα από ποτέ είναι το εθνικό σύστημα υγείας της Γαλλίας. Ειδικά διαμορφωμένα αεροπλάνα μεταφέρουν ασθενείς από το Παρίσι σε νοσοκομεία άλλων περιοχών.

Τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου ξεπέρασαν τα 26.000, με τη χώρα να προσπαθεί με κάθε τρόπο να ελέγξει την κατάσταση.

Η κυβέρνηση πασχίζει με κάθε τρόπο να μην προχωρήσει σε ένα νέο καθολικό lockdown, αν και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων δε φαίνεται να δίνει άλλα περιθώρια.

Γερμανία: Εφιαλτικές προβλέψεις
Εφιαλτικά είναι τα σενάρια που έρχονται στο φως για τα κρούσματα στη Γερμανία. Επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι τα κρούσματα ανά 24ωρο θα μπορούσαν να εκτοξευτούν έως και τα 30.000 μια εβδομάδα μετά το Πάσχα των Καθολικών και Προτεσταντών.

Οι νέες μολύνσεις της Κυριακής άγγιξαν τις 9.000, με τους επιδημιολόγους να προειδοποιούν ότι μια νέα χαλάρωση των μέτρων θα είναι καταστροφική.

Ρωσία: Ποδοσφαιρικός αγώνας με 20.000 θεατές
Για πρώτη φορά από την περασμένη Δευτέρα η Ρωσία κατέγραψε και πάλι πάνω από 10.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 10.083 νέα κρούσματα και 395 θάνατοι.

Την ίδια στιγμή, με την παρουσία τουλάχιστον 20.000 θεατών πραγματοποιήθηκε ο αγώνας Ντιναμό – Σπάρτακ το Σαββατοκύριακο. Στη Ρωσία οι αγώνες δε διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, αλλά τα γήπεδα φιλοξενούν έναν συγκεκριμένο αριθμό φιλάθλων.

Σε μια προσπάθεια μείωσης του αντιεμβολιαστικού κινήματος στη χώρα, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ξεκίνησε τον δωρεάν εμβολιασμό των οπαδών της.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης