Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το βίντεο ντοκουμέντο για το τροχαίο στη Βουλή (video)

Το βίντεο ντοκουμέντο για το τροχαίο στη Βουλή (video)
Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 - 19:46

Στη δημοσιότητα διέρρευσε το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του κοινοβουλίου, που αποτυπώνει τη στιγμή του τραγικού τροχαίου όπου έχασε τη ζωή του ο 23χρονος Ιάσονας.

Το βίντεο ντοκουμέντο καθηλώνει. Είναι η στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος έξω από τη Βουλή, που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσωνα. Στον οδηγό της μηχανής που καρφώθηκε στο πίσω μέρος του υπηρεσιακού οχήματος, που εκείνη την ώρα έστριβε από το αντίθετο ρεύμα για να μπει στο πάρκινγκ του κοινοβουλίου.

Η μπάρα που παραμένει κατεβασμένη εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα… Η έλλειψη τροχονόμου που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στο δρόμο για να ρυθμίσει την κυκλοφορία, τα φανάρια που έδειχναν πράσινο και στα δύο ρεύματα, μαζί με τo ταξί που όπως θα δούμε κόβει την ορατότητα στον αδικοχαμένο οδηγό, αναλύονται και οδηγούν σε συμπεράσματα.

Ήταν μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής και στο πρώτο καρέ του βίντεο βλέπουμε το συνοδευτικό όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη να έχει πάρει ήδη κλίση για το πάρκινγκ της Βουλής.

Τα φανάρια και στα δύο ρεύματα δείχνουν «πράσινο» και τίποτα δεν προμηνύει αυτό που θα ακολουθήσει.

Το όχημα βρίσκεται πάνω στη διάβαση πεζών και ο οδηγός του φρενάρει, βλέπει στο αντίθετο ρεύμα ένα ταξί και κάνει τους υπολογισμούς του. Όταν πιστεύει πως είναι η κατάλληλη στιγμή ξεκινάει αλλά η μπάρα παραμένει κλειστή και αναγκάζεται να κόψει ταχύτητα για δεύτερη φορά.

Το μηχανάκι που κινείται κανονικά στο ρεύμα ανόδου δεν έχει κανένα περιθώριο. Αριστερά υπάρχει το ταξί και ευθεία το μαύρο όχημα. Η σύγκρουση λόγω της ταχύτητας που έχει αναπτύξει είναι αναπόφευκτη.

Μάλιστα, η μπάρα για την είσοδο του οχήματος στο χώρο της Βουλής αρχίζει να σηκώνεται αμέσως μετά τη μοιραία σύγκρουση.

Σκληρό βίντεο

Οι εικόνες στο σημείο είναι σκληρές και το πανοραμικό βίντεο έχει υποστεί επεξεργασία, τη στιγμή που ο άτυχος Ιάσωνας βρισκόταν αναίσθητος επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Συνολικά το βίντεο έχει διάρκεια 18 δευτερόλεπτα. Από τη στροφή του οχήματος μέχρι τη στιγμή που κόβεται το νήμα της ζωής του 23χρονου οδηγού. Σκηνές που εκτυλίσσονται μπροστά σε τέσσερα άτομα που έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στο δρόμο. Τον υπάλληλο που έχει πάει για να σηκώσει τη μπάρα, τον αστυνομικό που βρίσκεται λίγα μέτρα από εκείνον, ένα άτομο που περιμένει για να περάσει τη διάβαση πεζών και άλλο ένα άτομο που βρίσκεται μπροστά από τη μπάρα, ενώ λίγο πιο πίσω στέκονται και συζητούν άλλοι τρεις αστυνομικοί.

Ένας από τους πρώτους που σταματούν είναι ο νεαρός οδηγός κούριερ που δεν φοράει κράνος και δέχεται την παρατήρηση του αρχιφύλακα…

Κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι το επίμαχο βίντεο είναι προϊόν υποκλοπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που γινόταν η μεταγραφή των εικόνων για να δοθούν στις Αρχές, κάποιος αστυνομικός σήκωσε το κινητό του τηλέφωνο και πρόλαβε να τραβήξει αυτά τα 18 δευτερόλεπτα. Ακούγεται μάλιστα και ο ήχος από το κλειστό δωμάτιο, με τα σχόλια και τις αντιδράσεις.

Λίγο πριν πουν το τελευταίο αντίο στον άνθρωπό τους, οι γονείς και τα αδέρφια του 23χρονου Ιάσωνα, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του, για να σωθούν ζωές που κρέμονταν σε μία κλωστή.

Μετά το δυστύχημα άρχισαν οι διαδικασίες για την προσθήκη ενός ακόμα φαναριού στους υπάρχοντες σηματοδότες, για εκείνους που θέλουν να στρίψουν προς την είσοδο της βουλής. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, η αριστερή στροφή των οχημάτων σε αυτό το σημείο απαγορεύεται.

Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται αλλά το τραγικό αποτέλεσμα που συμπυκνώνεται σε αυτές τις εικόνες είναι αδύνατον να αλλάξει. Ένα 23χρονο παιδί έχασε τη ζωή του από τη μια στιγμή στην άλλη, μετά από ένα συνδυασμό γεγονότων στην είσοδο του κοινοβουλίου.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης