Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Lockdown: Στο «συρτάρι» το άνοιγμα του λιανεμπορίου - Καμπανάκι ειδικών

Lockdown: Στο «συρτάρι» το άνοιγμα του λιανεμπορίου - Καμπανάκι ειδικών
Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 - 20:31

Στο συρτάρι φαίνεται πως μπαίνουν ξανά τα όποια σχέδια της κυβέρνησης για την πολυπόθητη επανεκκίνηση της οικονομίας, καταρχάς με την απελευθέρωση του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου, μπροστά στις συνθήκες «πολέμου» στις οποίες έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία.

Δεύτερες σκέψεις
Οι δεύτερες σκέψεις της κυβέρνησης για περαιτέρω χαλάρωση ενισχύονται και από τις προβλέψεις των ειδικών που βλέπουν δραματική αύξηση των κρουσμάτων μέχρι τις επόμενες 3 εβδομάδες.

Άλλοι επιστήμονες πάντως επιμένουν πως το άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων, πάντα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θα βοηθούσε ώστε να σταματήσει η διασπορά της πανδημίας που σήμερα έχει μεταφερθεί μέσα στα σπίτια και τις οικογένειες.

Ο εμπορικός κόσμος την ίδια στιγμή με κάθε τρόπο, δηλώνει την αγωνία του για την επόμενη ημέρα και ζητά να ανοίξουν τα καταστήματα με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Στα όριά τους οι πολίτες
Οι βαλβίδες εκτόνωσης που άνοιξε η κυβέρνηση με την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων αλλά και τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, φαίνεται να δούλεψαν καθώς οι πολίτες δηλώνουν ότι έχουν φτάσει στα όρια της υπομονής τους.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα επανεξετάσει τα δεδομένα την επόμενη εβδομάδα, από τα οποία και θα εξαρτηθεί η απόφαση για περαιτέρω αύξηση της καραντίνας.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης