Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επιστρέφει η άνοιξη, ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες (video)

Επιστρέφει η άνοιξη, ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες (video)
Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 - 14:31

Όπως όλα δείχνουν, η άνοιξη επιστρέφει και μαζί με την άνοιξη επιστρέφει και ο ήλιος, αλλά και πιο καλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο θα είναι μια ανοιξιάτικη μέρα. Ο ήλιος θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγες αραιές νεφώσεις προβλέπονται στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο το πρωί που γρήγορα θα διαλυθούν και στα δυτικά πού από το απόγευμα . Ωστόσο και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τις μεσημβρινές ώρες περιμένουμε αραιή συννεφιά, αλλά η γενική εικόνα του καιρού το Σάββατο θα είναι καλή, με αρκετό ήλιο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει άνοδο, μικρή, τις επόμενες μέρες περιμένουμε να ζεστάνει περισσότερο. Θα προσεγγίσει λοιπόν στα βόρεια τους 13-16 βαθμούς, 14-16 στα δυτικά, 16-17 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα κυμανθεί από 13 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε πολύ ήπιες εντάσεις στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές και σε διάφορες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 2-3 μποφόρ, στο Αιγαίο 2-4 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται καλοκαιρία , με ηλιοφάνεια για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, και αραιές νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 7-16 και οι άνεμοι σε ήπιες εντάσεις 2-3 μποφόρ, βορειοδυτικοί που θα στραφούν σε νοτιάδες.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, ο ήλιος θα κυριαρχήσει και προς το μεσημέρι στα ορεινά της Χαλκιδικής θα συννεφιάσει λίγο τοπικά. Η θερμοκρασία από 4-14 και οι άνεμοι ασθενείς 2-3 μποφόρ, βόρειοι και μετά το μεσημέρι και εδώ θα στραφούν σε νοτιάδες.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Κυριακή θα συνεχιστεί το ανοιξιάτικο σκηνικό με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Κάποιες αραιές κατά βάση νεφώσεις φαίνονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια , με περισσότερο ήλιο νοτιότερα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο, φτάνοντας το μεσημέρι τους 19-20 στα ηπειρωτικά και 16-17 στο Αιγαίο και οι άνεμοι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί μέχρι 5.

Κλείνοντας, την Δευτέρα, περιμένουμε ηλιοφάνεια , με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και τοπικές μπόρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, θα κυμανθεί κοντά στους 19-21 βαθμούς το μεσημέρι, με βόρειους ανέμους στα πελάγη 3-5 και στα νότια 6 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης