Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κορονοϊός: 3.133 νέα κρούσματα και 72 θάνατοι

Κορονοϊός: 3.133 νέα κρούσματα και 72 θάνατοι
Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 - 18:35

Εκτοξεύτηκαν μετά από μια μέρα, όπου λόγω αργίας κινήθηκαν χαμηλά, τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.133 νέα κρούσματα του φονικού ιού. Σημειώνεται ότι διενεργήθηκαν 58.158 τεστ χθες.

Εκτός από τα κρούσματα ανησυχητικός είναι και ο αριθμός των 72 θανάτων σε μόλις 24 ώρες, ο οποίος αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για το 2021.

Τέλος, οι διασωληνωμένοι συνεχίζουν να αυξάνονται δραματικά, αφού σήμερα έφτασαν τους 728.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.133, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 252.590 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 60 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.545 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης

Πολιτική κόντρα για τη διαχείριση της πανδημίας (video)

Πολιτική κόντρα για τη διαχείριση της πανδημίας (video)

Αντιπαράθεση για την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού είχαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ), Γιάννης Σαρακιώτης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάλης.

Πώς αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στη δωρεάν διάθεση των self test (video)

Πώς αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στη δωρεάν διάθεση των self test (video)

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας του πανελλήνιου συλλόγου φαρμακαποθηκαρίων, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο αντιπρόεδρος του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου, Γιάννης Δαγρές για τα self test, η χρήση των οποίων θα ξεκινήσει από τον Απρίλιο.