Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σουέζ: Καρέ καρέ η γιγαντιαία επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου (video)

Σουέζ: Καρέ καρέ η γιγαντιαία επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου (video)
Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 - 14:18

Στην επιτυχή, μερική αποκόλληση του τεράστιου πλοίου EVER GIVEN προχώρησαν οι Αρχές της Αιγύπτου το πρωί της Δευτέρας στη διώρυγα του Σουέζ. Οι σειρήνες των πλοίων ηχούν χαρμόσυνα στη διώρυγα του Σουέζ.

Έξι ημέρες μετά το πρωτοφανές μπλοκάρισμα του περάσματος, το τεράστιο πλοίο EVER GIVEN, που μεταφέρει χιλιάδες κοντέινερ με εμπορεύματα, μετακινείται μερικώς από την όχθη.

12 ρυμουλκά πλοία από την Αίγυπτο και άλλες χώρες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το πλοίο μετά από ολονύχτια προσπάθεια με τη βοήθεια της πλημμυρίδας και των ισχυρών ανέμων. Σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης της Διώρυγας, η πορεία του μήκους 400 μέτρων EVER GIVEN έχει αποκατασταθεί κατά 80%.

Το σχέδιο προβλέπει ότι το πλοίο θα πλεύσει προς τη Μεγάλη Πικρή Λίμνη, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την τρέχουσα θέση του. Εκεί το EVER GIVEN θα μπει στην άκρη επιτρέποντας την αποκατάστασης της διέλευσης της διώρυγας του Σουέζ από τα περισσότερα από 400 πλοία που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή.

Ο τεράστιος όγκος του πλοίου και το βαρύ φορτίο του πλοίου δυσκόλεψαν τις προσπάθειες αποκόλλησης του όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Το βραχώδες έδαφος της περιοχής ήταν άλλο ένα εμπόδιο ενώ περισσότερα από 30 χιλιάδες κυβικά μέτρα άμμου αφαιρέθηκαν από το σημείο και να δημιουργηθεί χώρος για το EVER GIVEN να κινηθεί.

Πολλά από τα μπλοκαρισμένα στην είσοδο της Διώρυγας πλοία μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα, ακόμη και ζώα, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την κατάσταση τους σχεδόν μια εβδομάδα από την αρχή της κρίσης.

Μπορεί το γιγαντιαίο πλοίο EVER GIVEN να αποκολλήθηκε, ωστόσο χρειάζονται και άλλες μανούβρες για την οριστική μετακίνηση του από τη Διώρυγα του Σουέζ πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται ακόμα κάποιες μέρες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των πλοίων.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης