Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λιανεμπόριο: Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα της αγοράς (video)

Λιανεμπόριο: Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα της αγοράς (video)
Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021 - 17:28

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου άρχισε και οι καταστηματάρχες έχουν επιδοθεί σε προετοιμασίες ώστε τη Δευτέρα να υποδεχτούν τους πρώτους πελάτες μετά από μήνες αναμονής.
Τα ρολά ανεβαίνουν, οι κούτες με τα εμπορεύματα καταφθάνουν, οι υπάλληλοι τα τακτοποιούν στα ράφια και όλα μπαίνουν σε μια σειρά, για την σωστή και ασφαλή λειτουργία των καταστημάτων.

Μάλιστα, πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες τόσο των μικρών μαγαζιών όσο και των μεγάλων και γνωστών αλυσίδων ρουχισμού, που σκοπεύουν να κάνουν γενναίες εκπτώσεις, οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις θα αγγίζουν ή και θα ξεπερνούν το 70%.

Ευχή όλων, αυτή να είναι και η τελευταία φορά που μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία.

Νέα αρχή… ξανά

Καταστηματάρχες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, φτάνουν στα μαγαζιά τους για να είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα της Δευτέρας.

Ο Βαγγέλης Ματθαιακάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης, μπαίνει με το δεξί και κάνει τον σταυρό του. Η επανεκκίνηση του καταστήματός του τον καλεί να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Καμπούρης, αρχίζει τις προετοιμασίες. Ο νεαρός επιχειρηματίας, καλείται να κρατήσει «ζωντανό» ένα μαγαζί που η οικογένειά του διατηρεί ήδη 40 χρόνια.

Όπως και οι δύο ωστόσο, παραδέχονται, ο χρόνος που πέρασε ήταν δύσκολος. Με την πλάτη στον τοίχο και πολλές απλήρωτες υποχρεώσεις, ρίχνουν την τελευταία τους ζαριά κι ελπίζουν να μην έρθουν… ντόρτια.

Και παρά το ότι οι αποθήκες θα γεμίσουν ξανά με εμπόρευμα που ξέμεινε και δεν πωλήθηκε ποτέ, η αισιοδοξία δε χάνεται.

Ελπίδα όλων, το νέο άνοιγμα των επιχειρήσεων να δώσει ξανά την ανάσα που αναζητούν οι μικρές επιχειρήσεις.

Ετοιμάζει βιτρίνες για τη Δευτέρα η αγορά

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο κ. Γιώργος Καμπούρης, ιδιοκτήτης καταστήματος υποδημάτων, αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς. Όπως εξηγεί ο ίδιος, τα προϊόντα της χειμερινής κολεξιόν θα διατίθενται σε πολύ χαμηλές τιμές, με διάφορες προσφορές σε ισχύ.

«Ξεκινάει η ανοιξιάτικη σεζόν για εμάς. Η χειμερινή τελείωσε, και στα αποθέματα θα έχουμε προσφορές. Εγώ από πέρυσι τον Μάρτιο ως φέτος, έχω χάσει περίπου 100 χιλιάδες ευρώ. Από τις επιστρεπτέες έχω πάρει 4.500 ευρώ. Από τα οποία θα δώσω τα μισά πίσω.

Από το εμπόρευμα που έχω σε στοκ δύσκολο να πάρουμε πίσω κάποια χρήματα. Του χρόνου πια. Οι περισσότερες προσφορές μου θα είναι σε ανοιξιάτικα», είπε ο κ. Καμπούρης.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης