Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Γρίφος» το «Πάσχα στο χωριό»

«Γρίφος» το «Πάσχα στο χωριό»
Τρίτη, 6 Απριλίου 2021 - 15:02

Πρώτη μέρα χθες που άνοιξαν τα καταστήματα και το άνοιγμα του λιανεμπορίου εντείνει την ανησυχία - λόγω της κινητικότητας του πληθυσμού- και τα επόμενα βήματα για το ξεκλείδωμα της χώρας παραμένουν μετέωρα. Το ερώτημα που απασχολεί πλέον τον κόσμο είναι πως θα κάνουμε Πάσχα και πότε και πως θα ανοίξουν τα σχολεία. Τις τελευταίες ώρες πάντως πολλά κυβερνητικά στελέχη βάζουν «φρένο» στις όποιες σκέψεις για Πάσχα στο χωριό.

Εξίσωση για δυνατούς λύτες αποτελεί το ερώτημα εάν θα καταφέρουμε φέτος να κάνουμε Πάσχα στο χωριό. Με τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα φαίνεται ότι απομακρύνεται η πασχαλινή έξοδος.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, τόνισε ότι είναι νωρίς ακόμη να δώσουμε απάντηση.

Δεύτερη ημέρα λειτουργίας του λιανεμπορίου στην Αθήνα και οι έμποροι προσπαθούν να κερδίσουν το χαμένο χρόνο από τα συνεχόμενα lockdown, έστω και με αυστηρούς περιορισμούς δίνοντας μία νότα αισιοδοξίας στην αγορά.

Στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη τα καταστήματα παραμένουν κλειστά με την αιφνιδιαστική απόφαση των ειδικών να μην λειτουργήσει το λιανεμπόριο.

Η Μαρία Καμπάνη έχει κατάστημα εσωρούχων στην Τούμπα τα τελευταία 25 χρόνια. Σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας άνοιξε το μαγαζί της δίχως να μπορεί να διαθέσει το καινούριο εμπόρευμα.

Μετά το Πάσχα θα λειτουργήσει η εστίαση δήλωσε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο αναπληρωτής υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση πάντως δεν αποκλείει ακόμη και να κλείσει ξανά το λιανεμπόριο, αν και εφόσον τις επόμενες ημέρες διαπιστωθεί ότι η κινητικότητα, σε συνδυασμό με τις μεταλλάξεις διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης