Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εξαπλώνεται σε όλη την Αθήνα ο… «ιός της πλατείας» (video)

Εξαπλώνεται σε όλη την Αθήνα ο… «ιός της πλατείας» (video)
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 - 13:39

Άλλο ένα βράδυ χθες απίστευτου συνωστισμού στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, όπου εκατοντάδες κόσμου, κυρίως νεαρής ηλικίας συγκεντρώθηκαν για ένα υπαίθριο πάρτι με αλκοόλ και μουσική μέχρι πρωίας, χωρίς μάσκες και φυσικά ούτε αποστάσεις.

Το πρωί η περιοχή θύμιζε και πάλι χωματερή με πεταμένα σκουπίδια παντού. Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων που μιλούν για μία μόνιμη, πλέον, επικίνδυνη κατάσταση. Ίδια εικόνα και στο Περιστέρι, στον κεντρικό δρόμο Βεάκη.

Ο «ιός της πλατείας» εξαπλώνεται. Για ακόμη ένα βράδυ οι πλατείες βούλιαξαν από κόσμο. Για ακόμη ένα βράδυ εκατοντάδες νεαροί, σαν να μην υπάρχει πανδημία, αψήφησαν τα μέτρα και γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Κυψέλη – πλατεία Αγίου Γεωργίου, Περιστέρι – πλατεία Βεάκη. Όλη η Αθήνα ένα τεράστιο κορονοπάρτι.

«Βομβαρδισμένο τοπίο» οι πλατείες την επομένη των πάρτι

Το βράδυ της Κυριακής στη Κυψέλη δεν έπεφτε καρφίτσα. Νεαροί έβαλαν στην διαπασών και τα ηχεία των αυτοκινήτων και διασκέδασαν μέχρι το πρωί. Και βέβαια άλλοι διασκεδάζουν άλλοι καθαρίζουν. Τα συνεργεία έπιασαν δουλειά πρωί – πρωί προκειμένου να απομακρύνουν μπουκάλια, κουτάκια μπύρας, πλαστικά ποτήρια, γόπες και πλαστικές σακούλες.

Την τιμητική του είχε και χθες το Περιστέρι. Εκατοντάδες νεαροί, ο ένας πάνω στον άλλο, διασκέδασαν μέχρι πρωίας στην πλατεία Βεάκη.

Τα κρούσματα δεν πέφτουν, οι νεκροί αυξάνονται αλλά το πάρτι συνεχίζεται. Ούτε λόγος για μάσκες και αποστάσεις, ενώ για ακόμη μία νύχτα παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Η αστυνομία δεν ήταν πουθενά.

«Κορωνοπάρτι» και στην Πάτρα

Πάρτι και στην Πάτρα εν μέσω πανδημίας. Στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, από τις 10 το βράδυ και έπειτα «δεν έπεφτε καρφίτσα».

Το ερώτημα τώρα είναι αν εικόνες αυτές και ο συνωστισμός εκατοντάδων ανθρώπων μετατραπούν σε ένα τσουνάμι κρουσμάτων που δυστυχώς τα αποτελέσματα θα φανούν σε 15 ημέρες, δηλαδή στις γιορτές του Πάσχα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για οργανωμένη κίνηση. Δεν πρόκειται για αυθόρμητες συναντήσεις, αλλά για οργανωμένες συγκεντρώσεις κυρίως μέσω των social media.

Οι αρχές ερευνούν ψηφιακά ίχνη μέσω Facebook και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να εντοπιστούν οι διοργανωτές.

«Δε γίνεται η αστυνομία να βρίσκεται σε όλες τις πλατείες»

Παρά τα καθημερινά, σχεδόν, πάρτι στις πλατείες της Αττικής και όχι μόνο, η αστυνομία φαίνεται πως δεν μπορεί να αποτρέψει την κατάσταση, παρά μόνο να λειτουργεί προληπτικά και με μεγάφωνα να καλεί τον κόσμο να μην συνωστίζεται.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι η αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται σε όλες τις πλατείες, ενώ επισημαίνουν ότι πρέπει να υπάρχει και ατομική ευθύνη.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης